Frans Timmermans doopt met verve de tulp.(foto Wilma van Velzen)
Frans Timmermans doopt met verve de tulp.(foto Wilma van Velzen) Foto:

Frans Timmermans doopt tulp in Keukenhof

n Eurocommissaris gedenkt vriend met Peters Pride

Doop n Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, heeft dinsdagmiddag 2 april bij zijn bezoek aan Keukenhof de tulp 'Peters Pride' gedoopt. Een fraaie rode tulp die vernoemd is naar oud-diplomaat Peter Kok, een goede vriend van Timmermans die afgelopen najaar is overleden en een passie had voor tulpen.

Mr.Drs. P.W. (Peter) Kok overleed 8 september 2018 op 60-jarige leeftijd. Sinds 2017 was Kok ambassadeur in Dublin (Ierland) en daarvoor in Luxemburg. Eerder was hij coƶrdinator EU-benoemingen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en directeur Internationaal bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.
De tulpendoop werd bijgewoond door naasten van Kok. Timmermans blikte daarbij kort terug op zijn lange warme vriendschap met Kok.

Peters Pride

De tulp 'Peters Pride' werd door Timmermans zoals de traditie het voorschrijft met champagne gedoopt. 'Peters Pride' is een forse donkerrode tot helderrode tulp uit de kraam van Maveridge International BV uit Sint Maarten (Noord-Holland). In 2006 is deze triumph tulp voortgekomen uit een kruising met Tulipa Il de France.
De eigenschappen beloven een prachtige grote bloem, stevige stelen en mooi blad. De tulp 'Peters Pride' is zowel geschikt voor perkbeplanting als kassenbroei.

Expositie

Eerder werd Kok, die bij leven een talentvol amateurfotograaf van tulpen bleek, ook geƫerd door bevriend fotograaf Carla van de Puttelaar.
Zij droeg het afgelopen najaar haar tentoonstelling Ophelia & Bloemen in Museum de Zwarte Tulp in Lisse aan hem op.

De prachtige rode tulp Peters Pride.