Afbeelding
Foto:

Bloemencorso rijdt ook in China

Corso n Al eerder reden er bloemencorso's in China, maar nog niet eerder kwam er een bloemencorso tot stand in samenwerking met het Bloemencorso van de Bollenstreek.

Zo kwam het dat voor het ondersteunen van de opbouw en het bijwonen van de opening corsovoorzitter Willem Heemskerk en corsobestuurslid Pieter van Waardenburg afgelopen week te gast waren in het fraaie Dafeng Holland Flower Park, zo'n 300 kilometer ten noorden van Shanghai.

In amper zes weken na het eerste contact is het eerste bloemencorso in het Dafeng Holland Flower Park gerealiseerd. Vier grote praalwagen naar ontwerp van het Bloemencorso van de Bollenstreek, alsmede een zestal fraai met bloementoeven gedecoreerde luxe wagens stalen de show. De kleurrijke optocht voerde langs een groot publiek in China's bekendste bloemenpark.

Terugblikkend zegt corsovoorzitter Heemskerk eind februari te zijn benaderd door Ibo Gülsen, een Nederlands ontwikkelaar van bloementhemaparken en shows die al sinds 2015 voor het Dafeng Holland Flower Park werkt. "Of we geïnteresseerd waren in het aanbieden van onze kennis en ervaring op corsogebied. We hebben praalwagenmodellen beschikbaar gesteld en vervolgens heeft Ibo's medewerkster Zao Ye een dagje met onze corsotechneuten meegelopen om het productieproces in de vingers te krijgen. Nauwelijks een week later werden in China de eerste stellages al in elkaar gelast. Overigens wordt voor het Chinese corso hetzelfde duurzame type praalwagenonderstel gebruikt zoals bij ons corso. "