Afbeelding
Foto:

Gerbera - Get the Feeling

Gerbera – Get the Feeling is de naam van de grootste Gerbera campagne die ooit gehouden werd. Deze ging maandag van start en is zeker geen 1 april grap. Integendeel, deze kleurrijke campagne richt zijn pijlen de komende twee weken op de Nederlandse en Duitse bloemist.

Ramona Waterreus, campagnecoördinator bij Coloured by Gerbera, is razend enthousiast over de nieuwe campagne 'Gerbera – Get The Feeling'. "De campagne is een van de eerste campagnes die is voortgevloeid uit het campagneplan 2019-2021 dat ontwikkeld is door creatief marketingbureau Vandeez. Tijdens de landelijke FPC-productbijeenkomst Gerbera van afgelopen oktober werd dit nieuwe plan gepresenteerd en met 100% van de stemmen positief ontvangen. Vandeez is online partner sinds 2016 en verzorgt de komende drie jaar de gehele Gerbera promotie."

Positionering

Ramona Waterreus stelt ook dat het nieuwe campagneplan erop gericht is de positionering van Gerbera te optimaliseren binnen de gehele keten: zowel bij de bloemist als de handel en de retail. "Dit willen we realiseren met samenwerkingen (B2B), het creëren van awareness en het inzetten van activatiecampagnes. Ook voeren we elk jaar in september de assortimentscampagne, waarin het nieuwe Gerbera assortiment bekend wordt gemaakt. Daarnaast voeren we seizoensgebonden campagnes die we richtingen op de doelgroep bloemisten om hen te inspireren meer met Gerbera te werken."

De campagne

De campagne 'Gerbera – Get the Feeling' gericht op de Nederlandse en Duitse bloemist loopt van 1 tot en met 14 april en vindt plaats in samenwerking met groothandelaren, veilingen en exporteurs. Zo is OZ Export officiële campagnepartner voor de Duitse markt. Telers zullen gedurende de campagneperiode een uniforme Diamond verpakking voeren en aangesloten groothandelaren voorzien in een opvallend promotiepakket voor op de winkelvloer. De activatie wordt versterkt met een online toolkit, zodat de campagne ook online uniform wordt uitgedragen. Bovendien wordt de campagne nog extra kracht bijgezet met advertenties in vakbladen en een premium activatiecampagne op sociale media."

Bewustwording

Vanuit het campagneplan wordt beoogd ervoor te zorgen dat Gerbera 'top of mind' blijft en zich toespitst op een bewustwording van de diversiteit van Gerbera. Dat verdient dit product, want Gerbera is een bloem die uitblinkt in diversiteit en kleur en waarmee (bijna) alles mogelijk is. Met een breed assortiment van meer dan 500 soorten is de Gerbera ongelofelijk breed toepasbaar in boeketten voor alle gelegenheden. "Vanwege de breedte van het assortiment is niet iedereen zich bewust van enorme diversiteit ervan. Dat gaan we doorbreken en met de campagnes die Vandeez ontwikkelt willen we enerzijds bewustwording creëren en anderzijds inspireren om meer met Gerbera te werken. Het uiteindelijk doel is uiteraard afzetbevordering van het product Gerbera."

Campagne wapenarsenaal
Wellicht is het interessant om het wapenarsenaal eens te benoemen waarmee een campagne als 'Gerbera – Get te Feeling' in de markt wordt gezet. Het winkelmateriaal groothandel bestaat uit A6 folders, fustpresentatie, plafondposters, presentatiezuil met vaas Gerbera's, rollup banners, stickers en T-shirts. De online toolkit biedt campagne beeldmateriaal, logo's, teksten, e-mailbanners, social media berichten en headers. Dit alles wordt aangevuld met de landingspagina Feelinggerbera.com, persberichten, advertenties in vakbladen, social media berichten (organisch) en online campagnes. Met zo'n brede diversiteit aan campagne uitingen kan het niet anders dan dat Gerbera een hype wordt bij bloemisten in Nederland en Duitsland en misschien nog wel verder in Europa.

Afbeelding