Een grote bloemenpracht in Keukenhof.
Een grote bloemenpracht in Keukenhof. Foto:

De kracht van Bloemen

n Pieter Elbers opent 'Flower Power' Keukenhof

Vervolg van VP

Negen n Toch zijn een lentepark vol Flower Power en een dikke 9 bezoekerswaardering op zak voor Siemerink geen reden om achterover te leunen, vertelde hij bij de opening in een kleurrijk met bloemen gedecoreerd Oranje Nassau Paviljoen.

DOOR WILMA VAN VELZEN

"Integendeel, we zijn ons ervan bewust dat het bollenerfgoed niet vanzelfsprekend is. We hebben de zorg voor Keukenhof als etalage van de sector en het uit 1641 daterende landgoed dat open blijft voor publiek. We hebben een bollenperceel en bollenschuur erbij gekocht. Voor een gezond Keukenhof is het belangrijk dat de bollencultuur in de bollenstreek blijft. Onze sterke band met overheden en de provincie helpt daarbij. Het convenant dat we met de gemeente Lisse zijn overeengekomen is een mooie leidraad voor anders samenwerken en invulling aan thema's te geven."

Gasten

Uiteraard gaf Siemerink ook aan trots te zijn op de 70ste verjaardag van Keukenhof, maar hierbij slechts met een knipoog stil zal staan omdat hij liever vooruit kijkt. "Keukenhof heeft zin in een nieuwe lente en we zijn er klaar voor 1,4 miljoen gasten te ontvangen. Wereldwijd neemt het toerisme toe en daar zijn we graag op voorbereid. We hebben al bewezen grote bezoekersaantallen prima aan te kunnen. Met vernieuwingen zoals een nieuw kassagebouw bij het parkeerterrein aan de achterzijde, een lockerruimte, rolstoelopslag, extra toiletgroepen en vernieuwd restaurant in het Willem Alexander Paviljoen pakken we door. Ook op logistiek gebied is er veel gebeurd om zowel de regio als de Keukenhofbezoekers maximaal te ontlasten zoals combideals met vervoerders en Arriva die zijn Keukenhofbuslijnen heeft uitgebreid. Afspraken met touroperators zorgen voor meer spreiding."


Bloemenshows

Tulp blijft het parkicoon met daarnaast een volle agenda spectaculaire bloemenshows die elk jaar nog mooier en groter zijn. Uiteraard dankzij het enthousiasme waarmee de kwekers hun teeltproducten inzenden. Roos, Lelie en Orchidee zijn daar enkele voorbeelden van. Behalve de talrijke consumenten komen elk seizoen ook zo'n 1500 journalisten op bezoek. Het Flower Power thema wordt kleurrijk toegepast in de paviljoenen en de inspiratietuinen.


Keukenhofconcert

Er zijn themaweekenden programma en dit jaar voor het eerst wordt op het landgoed in de nieuwe plantage samen met partners 24 april een Keukenhofconcert georganiseerd. Muziek en bloemen laten zich volgens Siemerink goed combineren. Het artiestengehalte is hoog en met een swingende medley van 'Can you feel it' tot 'Celebration' gaf Karin Bloemen alvast een sneak preview. Op een podium met vliegtuigstoelen interviewde commercieel manager Tom Schreuder KLM CEO Pieter Elbers. Het toenemende toerisme en de groei in de sierteelt stonden centraal, waarbij KLM als vervoerder een belangrijke plaats inneemt. Als partner van de Holland Flower Alliance draagt KLM bij aan samenwerking in de keten. Betere koeling tijdens transport is hier bijvoorbeeld uit voortgekomen. Vervolgens werd door Elbers in het bijzijn van Siemerink de officiƫle openingshandeling van de 70ste Keukenhof verricht. Een druk op de knop liet een regen van gekleurde confetti neerdalen waarbij tegelijkertijd de dansgroep Total Move afgesloten met de titelsong van de musical Hair.
Tot en met 19 mei is het genieten van Keukenhof.

Pieter Elbers(re) in gesprek met Tom Schreuder.
De kracht van Bloemen!