Burgemeesters en wethouders uit de Bollenstreek zijn trots op het corso.
Burgemeesters en wethouders uit de Bollenstreek zijn trots op het corso. Foto:

Organisatie is klaar voor Bollenstreekcorso

Bollenstreek n Stichting Bloemencorso Bollenstreek organiseerse afgelopen week haar persconferentie met de welkome boodschap, dat er maar liefst 18 praalwagens meedoen. Daarmee verwelkomde ze Specsavers als nieuwe praalwagendeelnemer.

Op zijn beurt beschouwt Specsavers deelname aan het corso als een kleurrijke manier om het brede corsopubliek bewust te maken van het belang van regelmatig oogonderzoek. Namens Specsavers laat woordvoerder Wieteke van Hunnik weten het een mooie uitdaging te vinden om met zo'n prachtige praalwagen aan het Bloemencorso van de Bollenstreek deel te nemen. "Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met slechtziendheid, terwijl dit deels kan worden voorkomen als dit een vroeg stadium wordt gedetecteerd en behandeld. Dit is een gelegenheid bij uitstek om mensen te vragen om zorgvuldig om te gaan met hun ogen en deze regelmatig te laten onderzoeken. Want al dat moois wil je toch niet missen? Daarnaast sluit het corsothema Changing World naadloos aan bij de ontwikkelingen in onze branche. Er is dan ook geen kleurrijkere manier om onze boodschap 'Zorg voor uw ogen' onder de aandacht te brengen!"

Ook corsovoorzitter Willem Heemskerk is enthousiast over de deelname van Specsavers. "Zij hebben haarfijn aangevoeld hoe we elkaar kunnen versterken. Het corso heeft baat bij een mooi aantal praalwagens en Specsavers creƫert met zijn kleurrijke deelname een unieke kans om hun boodschap bekend te maken bij een miljoenenpubliek."

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen: 10, 11, 12,13 en 14 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 12 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden. Het thema is Changing World.