Afbeelding
Foto:

Data vertelt het verhaal van je klant!

Data n Klanten hebben steeds meer behoefte aan een persoonlijke benadering.

Ze willen makkelijker kunnen kopen in een webshop en af en toe verrast worden. Als je dat weet, waarom speel je daar met jouw webshop niet op in?

Beter inzicht

Ook jouw bedrijf beschikt over steeds meer (interne en externe) data. Dankzij databronnen en algoritmes, Artificiële Intelligentie, is de klantvraag goed te voorspellen. Bijvoorbeeld welke producten je klant morgen nodig heeft, in welke hoeveelheden en wat nog meer interessant voor de klant is.

Maak het je klant makkelijk

Weet je op basis van verzamelde data wat je klant nodig heeft en welk productaanbod voor hem interessant kan zijn? Dan bied je dat via de webshop direct aan. Je gaat als verkoper nog een stap verder door de complete voorspelde bestelopdracht vooraf klaar te zetten. Zo kan je klant vervolgens met één druk op de knop alles bestellen. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijker kan?

Win-win

Zodra je klanten persoonlijk benadert en ze een productaanbod toont, gaan ze automatisch meer kopen. Een verkoopstijging van 30% is niet onrealistisch! Door het productaanbod zo te sturen dat de klant de voor hem optimale mix van producten te zien krijgt, stuur je op twee belangrijke factoren: klanttevredenheid én extra omzet. Door je klant online en offline beter te leren kennen, ben jij als 'matchmaker' van extra toegevoegde waarde. Door hem steeds meer te ondersteunen en het koopgemak te vergroten neemt de klanttevredenheid toe. Zo ontstaat er een steeds hechtere samenwerking. Wil je weten hoe je data benut en een win-winsituatie realiseert? Ik ga graag met je in gesprek. Peter Rosman - 06 83 22 03 46 - peter@wdd.nl