Afbeelding
Foto: RENE FAAS

Predicaat Koninklijk voor 100-jarig CNB

Koninklijk n Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit heeft donderdag 7 februari het Predicaat Koninklijk uitgereikt aan de 100-jarige CNB in Lisse. Directeur Leo van Leeuwen nam de oorkonde in ontvangst. "Het is een bijzonder bedrijf en dit is een unieke ervaring", aldus directeur Leo van Leeuwen.

Burgemeester Lies Spruit van Lisse was ook aanwezig tijdens de uitreiking. "De gemeente is trots op dit bedrijf, het eerste in ons gebied dat het Predicaat Koninklijk ontvangt."
Ook Smit benadrukte dat de gemeente blij mag zijn met CNB. "De gemeente is een onderscheiden onderneming rijker. Het is een bedrijf dat bewijst dat het tegen een stootje kan én dat van onbesproken gedrag is. Daarom heeft het de Majesteit behaagd CNB het predicaat Koninklijk toe te kennen."

Op 16 januari 1919 werd de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland opgericht. Vijf jaar later, op 21 november 1924, was de oprichting van 'Coöperatieve Veilingvereeniging Hollands Bloembollen Genootschap' (HBG) een feit. Door een fusie van HBG en de Bloembollenveilingsvereniging West Friesland in 1975 is CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale) ontstaan. CNB is de bemiddelaar voor handel in bloembollen, knollen, vaste planten in Lisse. Makelaar in bloembollensector, koelen en prepareren.