Afbeelding
Foto:

Vijverberg breidt certificering MPS uit tot hoogste niveau

Status n Per januari 2019 is de MPS-A status van Piet Vijverberg compleet gemaakt met het behalen van de certificaten MPS-GAP, MPS-SQ en MPS-Product Proof. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de kwekerij, in het streven zo duurzaam en verantwoordelijk mogelijk te telen.

De MPS-A status had Piet Vijverberg al langere tijd in haar bezit, maar per januari 2019 is deze compleet gemaakt met de uitbreiding door de MPS GAP, SQ en Product Proof certificaten. 'Processen rondom kwaliteit, teelt, milieu, gewasbescherming, veiligheid, hygiëne en duurzaamheid waren al ruimschoots op orde op ons bedrijf, maar middels de nieuw behaalde certificeringen, nu ook aantoonbaar voor de buitenwereld', aldus Alex Duindam (directie). 'We maken zoveel mogelijk gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen en zoeken constant naar mogelijkheden om dit verder uit te breiden. We gebruiken geen neonicotinioïden, waardoor we helpen de nuttige insecten (zoals bijen) te overleven. Natuurlijke bestrijding heeft bij ons altijd de voorkeur, vertelt Sander Vijverberg (directie).

Kwaliteitscertificaten

Piet Vijverberg is trots op de inmiddels behaalde certificeringen. MPS-A borgt de milieuprestaties en de milieubelasting van het bedrijf. Dit is de hoogst haalbare certificering op het gebied van milieuvriendelijkheid. MPS-GAP is vooral voor de retail een belangrijke certificering en staat voor aantoonbare traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. Met dit certificaat voldoen we aan de voorwaarden van FSI (Floriculture Sustainability Initiative). MPS-SQ staat voor Socially Qualified en toont het sociale aspect en arbeidsomstandigheden van onze bedrijfsvoering aan. We voldoen hiermee aan de internationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. MPS-Product Proof toont aan dat bepaalde stoffen niet gebruikt zijn in sierteeltproducten. Dit kan op aanvraag onafhankelijk en binnen 24 uur middels monsternames worden aangetoond.

Over MPS

Milieu Programma Sierteelt (MPS) is een veelgebruikt keurmerk in de bloemen-en plantenhandel. De milieubeoordeling hangt af van het niveau (van A t/m C). Het keurmerk geeft aan hoe de teler ten opzichte van anderen scoort op de aspecten mest, bestrijdingsmiddelen, energie en afval. MPS wordt onafhankelijk gecontroleerd en richt zich niet op de consument, maar verschillende consumentenkeurmerken baseren zich wel op de MPS-normen.

Over Piet VijverbergKwekerij Piet Vijverberg is de specialist op het gebied van Phalaenopsis en Dracaena. Door voortdurende innovatie, vooruitstrevende teelttechnieken en in een professionele organisatie worden er planten van hoge kwaliteit geproduceerd en vermarkt. Dit niveau wordt onderstreept door het kwaliteitsmerk 'Star Quality…. By'5'. Een van de diverse merken en collecties die door Piet Vijverberg worden gevoerd. Meer informatie op: www.pietvijverberg.nl.

Afbeelding