Afbeelding
Foto:

Eigentijdse en kleurrijke IPM Essen

IPM n ESSEN 2019 mag worden genoteerd als een geslaagde beurs met 1546 exposanten uit 46 landen uit de tuinbouwsector. Zo'n 53.000 nationale en internationale bezoekers hebben de beurs van 22 tot 25 januari bezocht waar 1546 exposanten uit 46 landen.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Thema's als duurzaamheid en klimaatverandering zijn momenteel het gesprek van de dag. Zo ook tijdens de IPM ESSEN 2019 die gezien wordt als de grootste toonaangevende tuinbouwbeurs ter wereld. Oliver P. Kuhr, CEO Messe Essen, blikte terug dat IPM ESSEN zich opnieuw heeft bewezen. "Op de internationale kalender van de groene sector wordt de beurs al vele jaren gezien als een absolute must en ook deze keer was het een beurs van topklasse. Het aandeel buitenlandse bezoekers was ongeveer veertig procent wat het internationale karakter van de IPM ESSEN bevestigt. Partnerland was Belgiƫ, waarop een veelzijdig beursprogramma was afgestemd. Dit leverde een toename op van meer uit Belgiƫ afkomstige beursbezoekers."

Opvallend was in vrijwel alle hallen de toenemende hoeveelheid producten op het gebied van duurzaamheid en geschiktheid ten aanzien van klimaatverandering.

Vervolg op P14 en P16