Afbeelding
Foto:

Voorspellen wat jouw klant koopt?

Door n Inzicht te krijgen in de behoefte en het koopgedrag van jouw klant, kun je als groothandelsbedrijf beter op de klantwensen inspelen.

Zo vergroot je niet alleen je omzet, maar ook de klanttevredenheid. De sierteeltgroothandel is complexe business, met duizenden producten en honderden klanten. Hoe herken je binnen specifieke klantwensen wat klantontwikkelingen zijn? Slimme software helpt je daarbij. Bedrijven beschikken over steeds meer interne en externe data. Met deze databronnen is de klantvraag steeds beter te voorspellen. Door inzicht in de klantbehoefte kan je ook vraaggedreven werken waarbij de klantvraag leidend wordt.
Intelligente software kan de data van de verkoophistorie en het online klantgedrag analyseren. Op basis daarvan maakt het systeem voorspellende inzichten. Door het tonen van persoonlijke aanbiedingen vergroot je het koopgemak voor de klant en dus de klanttevredenheid. Dat leidt tot extra bestellingen, ook in de sierteelt! Als je weet wat je klanten kopen, kun je de inkoop aanpassen op basis van de klantbehoefte. Zo heb je altijd voorraad wat de klant wil bestellen én verminder je aanzienlijk de kans op verspilling van voorraad. De rol van inkoper verandert door het gebruik van artificiële intelligentie in die van een sourcing manager. Ook beter voorspellen? Peter Rosman - 06 83 22 03 46 - peter@wdd.nl