Afbeelding
Foto:

Anthura kleurt podium van de TOP

TOP n Anthura, het bekende veredelings- en vermeerderingsbedrijf van anthurium en orchidee uit Bleiswijk, is uitgeroepen tot winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019.

DOOR WILMA VAN VELZEN

De prijsuitreiking van de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs vond woensdagmiddag 9 januari plaats in Keukenhof tijdens de altijd drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de tuinbouwsector. De genomineerden, Anthura, Dekker Chrysanten, Opti-flor en Wim Peters Kwekerijen werden door dagvoorzitter Annette van Soest van BNR Nieuwsradio voorgesteld aan het publiek. Dit gebeurde aan de hand van bedrijfsfilmpjes, aansluitend aan het woord van welkom van Michiel van Ginkel, voorzitter Tuinbouw Ondernemersprijs, en een presentatie van de omzetcijfers in de tuinbouwsector waarin onder andere naar voren kwam dat de groente- en fruitsector in 2018 een recordjaar had gedraaid.

In de bedrijfsfilms kwam Anthura naar voren als een familiebedrijf met een 80-jarige traditie die geleid heeft tot een ultramodern bedrijf dat groot is geworden in de veredeling van anthurium en orchidee. Kennis delen staat voorop en steeds weer zoekt Anthura de samenwerking, zelfs in Aziƫ.

Vervolg op pag. 9