Winnaars Dutch Tulip Awards en Nieuwjaarsborrel Royal FloraHolland.© 2019 Foto: Nils van Houts
Winnaars Dutch Tulip Awards en Nieuwjaarsborrel Royal FloraHolland.© 2019 Foto: Nils van Houts Foto: Nils van Houts

Dutch Tulip Awards

Aalsmeer n Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Studio's van Aalsmeer zijn de winnaars van de Dutch Tulip Awards bekend gemaakt. Dit initiatief van Royal FloraHolland, wordt toegekend aan de meest geslaagde marktintroductie van 2018.

De vakjury beoordeelde inzendingen in vier categorieën op de volgende aspecten: commercieel aantrekkelijk, kwaliteit, logistiek, belading en houdbaarheid. Naast drie prijzen per categorie gaf de jury in elke categorie ook een eervolle vermelding. Een overzicht van de winnaars.

Categorie snijbloemen

De winnaar in deze categorie is Eustoma russellianum enkelbloemig russellianum 'Botanic Pink' van Montana Lisianthus uit Poeldijk. Toelichting van de vakjury: "Fantastisch botanisch product. Bijzonder echt en anders dan de gemiddelde Eustoma. Past in de veldboeketen en tijdgeest van nu. Kwaliteit is top en een mooie aanvulling op het Eustoma assortiment." De tweede prijs is voor Helianthus annuus 'Pro Cut White Nite' van T. Steenwijk uit Abbenes en J. van Boksel uit Hedel. Chrysanthemum geplozen Etrusko White van Arcadia De Lier ontving de derde prijs in deze categorie. Eervolle vermelding: Alstroemeria Ardenne van Tesselaar Alstroemeria uit Heerhugowaard.

Categorie kamerplanten

De winnaar in deze categorie is Monstera Monkey Leaf van v.d. Arend Tropical Plant uit Naaldwijk. Toelichting van de vakjury: "Een topper in het groene planten assortiment. Grotere potmaat/verschillende potmaten zou aanvulling zijn in het Monckey leaf assortiment. Extreem veel te zien op instagram. Top om social media zo te benaderen. Modern en in veel interieurs te gebruiken." De 2e prijs ging naar Alocasia macrorrhiza 'Stingray' van v.d. Arend Tropical Plant Naaldwijk en VDE Plant Woubrugge. Zamioculcas Zenzi van M. v Duyn Potplanten De Lier won de derde prijs. Eervolle vermelding: Tillandsia 'Curly Slim' van Stofbergen Plant Company Bergschenhoek.