Afbeelding
Foto: Isabel Groot

Jaap Bond twijfelt over het fenomeen Floriade

Almere n Voorzitter Jaap Bond van Greenport Aalsmeer, gedeputeerde van Noord-Holland, twijfelt over het fenomeen 'Floriade', dat in 2022 in Almere wordt gehouden. "Ik weet niet of het model van de Floriade nog wel aansluit bij de snelle ontwikkelingen in de sector", zei hij op het Greenport Aalsmeer event '18, donderdag 6 december in Hoofddorp gehouden.

Hij zag meer in Floriworld, het experience center, van de sierteeltector. Dat is volgens hem een 'permanente Floriade' en laat steeds nieuwe vormen van wat er in de sector gebeurt zien. Het komt vlak bij het pand van Waterdrinker en Royal FloraHolland.

De veiling is de belangrijkste aandeelhouder in de BV Floriworld, naast Dutch Experience Group en Bloemenbuereau Holland. De 'pre'-opening' valt samen met de Trade Fair van volgend jaar. "Ik ben blij dat private partijen hun schouders onder dit initiatief hebben gezet. Het wordt de plek waar de sierteelt het publiek kan laten zien wat de wereld van de sierteelt allemaal inhoudt", zei hij. Volgens hem is Floriworld, waarvoor Kondor Wessels bouwt, belangrijk voor een positief imago van de sector.