Afbeelding
Foto:

Keukenhof shows in teken van Flower Power

n Het voorjaar is in aantocht

Power n De Keukenhof bloemenshows zijn altijd al een en al Flower Power, maar met een gelijkluidend Keukenhofthema wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Dit wordt Flower Power maximaal.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Henk de Mooij, manager parkbeheer Keukenhof, is helemaal in zijn nopjes met het toepasselijk Keukenhofthema Flower Power. Immers, dit is Keukenhof ten voeten uit. "Op het moment dat in het park gestart werd met het planten van de 7 miljoen bloembollen hadden we de eerste gesprekken al achter de rug met de planten- en bloemen productgroepen die de paviljoenen gaan vullen met hun kleurrijke producten. Inmiddels is de indeling van de bloemenshows gereed en kan ik nu al zeggen dat het Keukenhofpubliek een adembenemende reeks te wachten staat."

Flower Power decor

De bloemenshows zullen volledig tot hun recht komen in een Flower Power decor dat al net zo kleurrijk zal zijn als de producten zelf. Het Beatrix Paviljoen wordt als vanouds tot de nok gevuld met Orchideeƫn en Anthuriums voor een seizoenlange bloemenshow onder creatieve leiding van Dries Lecke. Hoofdarrangeur Heleen Valstar staat weer garant voor kleurrijke presentaties in het Oranje Nassau Paviljoen (ONP) en het Willem-Alexander Paviljoen (WAP). "De Lelieshow uitgezonderd, want evenals de afgelopen twee seizoenen zal Zuidkoop Natural Projects uit De Lier hier invulling aan geven. In alle shows komt beleving tot uiting en zullen leuke fotomomenten worden ingericht waar Keukenhofbezoekers zich naar hartelust met het product kunnen fotograferen."

Soloshow voor Lisianthus

Gelijk al de eerste week van het Keukenhofseizoen 2019 wordt in het ONP gestart met een geurende hyacintenshow die de bezoekers in extase zal brengen. "Vanuit het WAP is de hyacintenshow naar het ONP verhuisd en zal hier tegelijk met de snijtulp de show gaan stelen. Het ONP is gekoeld dus we denken dat de hyacint hier veel meer tot zijn recht zal komen. Dit unieke bloembollenproduct is gedurende het hele seizoen in de bloemenshows te zien. Voor het eerst heeft de Lisianthus een eigen show. Het volledige assortiment Lisianthus soorten wordt getoond. Nergens zie je zoveel soorten bij elkaar. Dit wordt echt iets bijzonders."

Onverminderd enthousiast

Benieuwd zegt De Mooij ook te zijn naar de Rozenshow. Een overweldigende rozenshow, waar het hele rozenvak bij betrokken is. Als je in het rozenvak zit, is dit iets wat je echt niet mag missen. Menige Keukenhofbezoeker was verrukt van deze prachtige presentatie. "De aanvoerders van Alstroemeria, Chrysant en Freesia zijn onverminderd enthousiast en Calla krijgt een boost. In het WAP zijn een nieuwe bol-op-pot show, amaryllisshow, begoniashow, kalanchoƫshow lelieshow en een collectie duurzame planten voor de werkomgeving te zien.

Flower Power

De vaste plantenshow zal terugkeren in een grotere vorm. Immers, de Keukenhof binnenshows zijn de grootste consumentenshows voor planten en bloemen. Daar spelen de kwekers steeds beter op in. Voor een overzicht van alle bloemenshows is altijd een complete showkalender op de website van Keukenhof te vinden. Zo kan men nooit een product vergeten. Onder het thema Flower Power zijn de Keukenhof bloemenshows van 21 maart tot en met 19 mei te bewonderen."

Afbeelding