Prachtige opnamen in Spanje.
Prachtige opnamen in Spanje. Foto: ithos from I.A.P

Yourlily topt in Spanje

Promotie n Spanje, een echt bloemenland, is de laatste jaren vergeten in de promotie van bloemen. En dat was goed te merken tijdens het bezoek van Yourlily, in de vorm van 2 Live-Events, dat daar afgelopen maand plaatvond.

Samen met Barendsen, de Productgroep Lisianthus en Piet Vijverberg bezocht Yourlily Spanje. Het land waar potentie zit; met +123%, een top 3 positie van de grootste export groeiers snijbloemen van de laatste 20 jaar. Ondanks dat de focus in de sector op Engeland en Frankrijk ligt, liggen er in Spanje grote kansen. Want vergelijk het met voetbal; vanuit de hele wereld kijkt men naar de Champions League, dus waarom niet in bloemenland?


Bloemistendag

Onder leiding van 2Dezign werden de Live-Events georganiseerd in zowel Barcelona als Madrid. Jan de Boer van Barendsen was de lokale gids, hij kent de taal én de handel. Het was dus geen toeval dat dit bezoek samenviel met de bloemistendag van Mercabarna-Flor waar 1500 bloemisten werden verwelkomd. Arrangeurs Geertje Stienstra (Nederlands top 3 arrangeur) en Michael van Namen namen de lokale bloemisten mee in de wereld van arrangeren. Nieuwe technieken, nieuwe combinaties. En zo werd de lokale bloemist de nieuwe ambassadeur van Yourlily.

Lustrumboek

Een mooie gelegenheid om ook nieuw fotomateriaal te maken voor het komende lustrum-boek van Yourlily, welke volgend jaar alweer voor de 5de keer, onder het thema 'Connecting Friends' op de markt komt. En waarvan er nu al, vanuit Spanje, bestellingen zijn geplaatst.
Yourlily kan terugkijken op een geslaagd event. Ook was ze erg enthousiast over de interactie met de lokale bloemisten en bevolking. En dat was wederzijds. Zo werden zij persoonlijk verwelkomd door de burgemeester, kregen zij alle vrijheid van de overheden (denk aan politiebegeleiding) en is het bezoek niet onopgemerkt gebleken. Zowel in de lokale kranten als in de landelijke krant El Mondo schreef men over dit kansrijke bezoek.