Afbeelding
Foto:

FloraHolland installeert ledenraad

Leden n Flora Holland heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering op 6 december in Naaldwijk de ledenraad geïnstalleerd. Voorzitter Jack Goossens van de Raad van Commissarissen deed de oproep om de 42 leden van deze raad te voeden met vragen en informatie zodat de nieuwe structuur wordt.


DOOR FRANK DE KLERK

De ledenraad vervangt de Algemene Ledenvergaderingen. De ledenbijeenkomsten worden voortaan Coöperatiedagen genoemd. De 42 leden zijn geselecteerd door een speciaal daarvoor in het leven geroepen voordrachtcommissie. Daarbij is gestreefd naar een goede afspiegeling van de sector. Vrouwen en jongeren zijn echter ondervertegenwoordigd. De ledenraad bestaat uit 38 mannen en vier vrouwen. Ook is het niet gelukt om kandidaten uit Noordoost Nederland en Duitsland te vinden.
,,De ledenraad telt iets meer planten- dan bloementelers'', zei Mariëlle Rutten-Gijsbers van de voordrachtcommissie. ,,Wel zijn er zowel leden die meer dan 75 % via de klok en meer dan 75 % direct aanvoeren." De leden kregen een FloraHollandspeld overhandigd maar tegelijk de boodschap, dat zij deze speld slechts 'te leen' hebben. Bij vertrek uit de ledenraad gaat de speld naar hun opvolgers.