Dick van Raamsdonk staat voor zijn beurs.
Dick van Raamsdonk staat voor zijn beurs. Foto: Wilma van Velzen

IFTF Expo weer groter

n Veel interesse voor International Floriculture Trade Fair

Groter n De 9e IFTF Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen vindt plaats van 7 tot en met 9 november en is tijdens de beursdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Drie dagen lang zal de schitterende expohal in het teken staan van de sierteelt in de breedste zin van het woord.

Alweer de 9e editie van de International Floriculture Trade Fair (IFTF) Expo Haarlemmermeer staat op stapel. Een alles overtreffende beurs voor kwekers en een groot internationaal koperspubliek. Met de World of Flowers inbegrepen is de IFTF eveneens dé beurs voor bloemisten.

Uitbreiding

"De fikse uitbreiding van het beursoppervlak heeft er vorig jaar voor gezorgd dat de beurs verder kon doorgroeien" zegt IFTF-woordvoerder Dick van Raamsdonk. "Daarmee hebben we goed geluisterd naar onze klanten, want maar liefst zo'n 300 standhouders, waaronder weer veel kwekers uit binnen- en buitenland, hebben zich aangemeld. Zij zullen op kleurrijke wijze invulling geven aan de beurs met het volledige sierteeltassortiment in al zijn kleuren, vormen en innovaties. Vooral veel trends en vernieuwing is wat de beursbezoekers graag zien. Daar komen ze voor."

Landenpaviljoen

Onder de standhouders zijn meer dan vijftig landen vertegenwoordigd in het landenpaviljoen wat representatief is voor het internationale karakter van de IFTF. "In het verleden waren veel landen individueel aanwezig, maar inmiddels nemen ze deel in het landenconcept. En was Iran vorig jaar nog bescheiden aanwezig, dan wordt er nu groot uitgepakt. Een nieuwkomer is Zimbabwe en ook dat is van grote toegevoegde waarde."

World of Flowers

Voor de vijfde keer is ook de World of Flowers onderdeel van de IFTF. Vooral voor bloemisten biedt dit een bron van inspiratie die zij niet mogen missen. Elke beursdag vinden er wedstrijden plaats met een internationaal deelnemersveld. Daarbij wordt gestreden om de Wim Hazelaar Trofee op woensdag en donderdag en de Student Challenge op vrijdag. Voor de Wim Hazelaar Trofee maken twaalf internationale bloemisten elk zeven arrangementen in de Florist Lounge. Een mooie toevoeging zullen de Inspiration Zones zijn en voor het eerst ook de World of Trends. Dit belooft veel goeds en verwacht wordt dat zowel in het landenpaviljoen als de World of Flowers de wow-factor overduidelijk aanwezig zal zijn.

Week van de sierteelt

Een mooie ontwikkeling vindt Van Raamsdonk het dat zowel de IFTF als de Trade Fair Aalsmeer zich hebben ontplooid tot goede internationale beurzen die steeds meer vakmensen lokken uit de hele wereld. "Zelfs op locatie wordt door sierteeltbedrijven tijdens de beursweek ingehaakt met open huizen en andere activiteiten. De hele sector komt in beweging en dit maakt de beursweek tot dé internationale week van de sierteelt in Nederland of misschien wel beter gezegd van de wereld. Het concept is een ijzersterke formule die staat als een huis!"

Trofee

De 9e IFTF (International Floriculture Trade Fair) Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen vindt plaats van 7 tot en met 9 november en is tijdens de beurs geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De prijsuitreiking van de Wim Hazelaar Trofee is op donderdagavond 8 november. Het International Floriculture Forum vindt plaats op dinsdag 6 november 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur in de aula van Expo Haarlemmermeer (IFTF Fairground) in Vijfhuizen, Nederland. Geïnteresseerd? Registreer: www.floriforum.com

Prachtige arrangementen rozen.
Afbeelding