Beursmanager Wilma van Straalen staat voor haar FloraHolland Trade Fair.
Beursmanager Wilma van Straalen staat voor haar FloraHolland Trade Fair. Foto: Wilma van Velzen

Bezoek Trade Fair Aalsmeer 2018 een must

n 'Connect to Global Growth'

Fair n Voor wie bij wil blijven met de ontwikkelingen in sierteelt is een bezoek aan de Trade Fair Aalsmeer 2018 een must. Op 7, 8 en 9 november vindt de beurs weer plaats bij Royal FloraHolland locatie Aalsmeer. Het beursthema is 'Connect to Global Growth'.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Wat in 2000 begon als Aalsmeer Market bleek een succesformule en is uitgegroeid tot de Trade Fair Aalsmeer, dé allesomvattende sierteeltbeurs met heel veel inspiratie, nieuwe producten, trends en presentaties, waar de gehele sierteeltsector samenkomt. Royal FloraHolland beursmanager Wilma van Straalen geeft vanuit Trade Fairs & Events alvast een vooruitblik van wat beursbezoekers kunnen verwachten.

Connect

"De sierteelt is sterk internationaal georiënteerd en internationale samenwerking, innovatie en digitalisering bieden volop groeimogelijkheden. In dit kader zorgt de Trade Fair Aalsmeer 2018 voor verbinding met het wereldwijde netwerk van sierteeltondernemers dat bestaat uit grote, kleine, innovatieve, ervaren ondernemingen én alles daartussen. Onder het thema 'Connect to Global Growth' worden drie beursdagen vol wereldwijde inspiratie, innovatie en kansen voor groei geboden."

Royal FloraHolland House

Nieuw is het fenomeen 'Digital Market' waarmee beursbezoekers worden geïnformeerd over Floriday en andere digitale initiatieven van Royal FloraHolland. "Het spreekt voor zich dat in het Royal FloraHolland House alle informatie kan worden verkregen over de dienstverlening. Blikvanger is hier de uitgebreide noviteitenpresentatie. Ook kan men er stemmen op genomineerden voor de Dutch Tulip Award en de Greenovation Award. Onze Barista is aanwezig voor een lekkere kop koffie of thee en dagelijks zijn er interessante en inspirerende workshops en presentaties."


Presentaties


Speciaal voor ondernemers die handel drijven met Engeland verzorgt Matthijs Mesken (VGB) een presentatie over de Brexit. Eveneens een interessante spreker is belevenis architect Bart Kranendonk die betrokken is bij de ontwikkeling van Floriworld, de nieuwe thema-attractie die in 2020 haar deuren opent.

Het thema duurzaamheid staat in enkele presentaties centraal en trend- en inspiratieworkshops zijn te verwachten van onder andere Aafje Nijman, Romeo Sommers en Pim van den Akker. "Het complete beursprogramma publiceren we nog op onze website. Tijdens de Trade Fair Aalsmeer organiseren ook een aantal op het veilingterrein gevestigde handelsbedrijven een evenement zoals het Green Trade Center, Hoven en de Mooij en Barendsen."


Beursoppervlak

Van Straalen meldt eveneens over het gebruik van een andere hal voor de Trade Fair. "Dit heeft ons meer beursoppervlak opgeleverd. Met een beursoppervlak van maar liefst 25.000 m2 k unnen we ook meer exposanten kwijt. Onder de ruim 600 aanwezige exposanten bevinden zich kwekers, veredelaars, handelaren in bloemen en planten en leveranciers van toegevoegde waarde artikelen. De exposanten zijn afkomstig uit onder andere Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Italië, Spanje, Israël, Ethiopië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten."

Hoge waarderingscijfers

Vorig jaar werd de Trade Fair Aalsmeer bezocht door ruim 16.000 bezoekers, waaronder kwekers, handelaren en detaillisten (retailers én vakbloemisten). Van alle bezoekers was circa 35% internationaal. Verwacht wordt dat het internationale karakter de komende jaren nog wat verder zal toenemen. "Het meest belangrijk vinden we echter dat onze exposanten tevreden zijn en hun doelstellingen voor deelname aan de Trade Fair Aalsmeer behalen. Uit alle evaluaties onder de exposanten bleek eerder een grote tevredenheid en ook gaven bezoekers hoge waarderingscijfers. Dat willen we graag zo houden.



Focus

De focus van de beurs zal wederom gericht zijn op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod en het stimuleren van de afzet van onze kwekers. Dit past goed bij de strategie van Royal FloraHolland. Kom naar de Trade Fair Aalsmeer 2018 en weet dat digitaal aanmelden ervoor zorgt dat iedereen snel binnen is!"

Een blik op de FloraHolland Trade Fair.