Afbeelding
Foto:

Cymbidium specifieke campagne verlengd

Promotie n Al bijna zes jaar wordt onafgebroken Cymbidium specifieke campagne gevoerd door de kwekers en Royal FloraHolland in samenspraak met de uitvoerende bureau's.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Onlangs nog hebben de Cymbidium telers gestemd voor een vervolg van de Cymbidium campagne voor een periode van drie jaar. Dit alles met als doel het product snijCymbidium beter te positioneren in de markt en maximale bekendheid te geven.

Samenspel

Uiteraard is het een samenspel van velen, maar je kunt wel zeggen dat Jill Berens, projectleider afdeling Marketing bij Royal FloraHolland, onafgebroken met de promotie van snijCymbidium bezig is. Dit doet zij vanuit de promotiecommissie die in opdracht van de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) snijorchidee opereert. "De campagne uitingen richten zich grotendeels op bloemisten in Nederland en sinds twee jaar ook in fysiek opzicht op de Duitse bloemist. De lopende driejarige promotiecampagne Snijorchidee, Cymbidium is hiervoor bijzonder succesvol, maar loopt ten einde. Toch zit de rem er nog niet op, want tijdens de afgelopen FPC-bijeenkomst is positief gestemd voor een nieuwe campagneperiode van drie jaar. Dit is een mooie bevestiging dat het vak tevreden is met wat is bereikt met alle campagne uitingen. Het draagvlak is dan ook groot en alle Royal FloraHolland Cymbidium-aanvoerders dragen bij aan de promotie. Het nieuwe overkoepelende groeiplatform en campagnethema is interieur en dit is gebaseerd op de producteigenschappen van Cymbidium."

Ambassadeurs

Voor de promotie van snijCymbidium worden alle mogelijke kanalen maximaal benut om deze zo breed mogelijk uit te meten. Behalve specifieke promotie richting bloemisten en groothandel, Cash & Carry's en exporteurs worden ook bloggers, vloggers, vakmedia en consumentenpers warm gemaakt dit prachtige inspiratievolle product. Voor de promotie uitingen wordt eveneens een podium gevonden via de Bloemenagenda van Bloemen Bureau Holland. Bijna jaarlijks prijkt hierop wel een snijorchidee of snijCymbium en krijgt het extra aandacht als bloem van de maand. "Maar ook wordt de brede toepasbaarheid getoond door te laten zien wat er allemaal mogelijk is met snijCymbidium tijdens bloemistenevents en via online kanalen. Dit wordt vaak breed uitgemeten met te laten zien hoe je met losse bloemen, takken en halve takken tot inspiratievolle creaties kunt komen. De arrangeurs die we hiervoor vragen beschouwen we als onze ambassadeurs. Immers, het is hun taak om inspiratie bieden aan bloemisten. Niet alleen via evenementen, maar vooral ook via filmpjes op Youtube en www.orchids-info.com ."

Lastig

Ook op ander gebied wordt hard gewerkt aan het verkrijgen van een goede zichtbaarheid van het product snijCymbidium. "De presentatie van snijorchideeën bij de groothandel bijvoorbeeld is nog niet helemaal op orde is. Daar zetten we dan op in met een activatieprogramma vanuit de gedachte hoe we Cymbidium vaker op het boodschappenlijstje van de bloemist kunnen krijgen. Maar dit blijft lastig. Daarnaast wordt bij campagne uitingen ook wel gebruik gemaakt van symboliek. Cymbidium staat voor vriendschap en liefde, wat het weer mogelijk maakt aan te haken op het thema Connecting Friends!"

Wereldwijd
Tot besluit vertelt Jill dat kwekers ontzettend trots zijn op het feit dat met Pasen Cymbidium de hoofdbloem was in de jaarlijkse bloemenzee uit Holland voor de Paus. "Dit heeft mede dankzij hoofdarrangeur Paul Deckers een onnavolgbare hoeveelheid publiciteit opgeleverd. Miljoenen mensen hebben wereldwijd het 'Urbi et orbi' op televisie bekeken en daarbij de prachtige snijCymbidiums mogen aanschouwen. Een campagneonderdeel dat dit najaar wordt herhaald zijn de Cymbidium inspiratieweken gericht op bloemisten in Nederland en Duitsland. In 2019 wordt de promotiecampagne nog verder uitgerold en zullen nog meer ambassadeurs, waaronder bloemisten en handel, worden ingezet."

Meer informatie: www.orchids-info.com