Afbeelding
Foto:

Goedkoper inkopen dankzij voorspellingen

Invloed n Met een steeds veranderend assortiment en invloeden van buitenaf op de verkoopvolumes is het inkopen van bloemen en planten een complexe uitdaging. En dan nog maar niet te spreken over de hectiek rond de klok aankopen!

Door de inkoper te ondersteunen met slimme tools kun je goedkoper en efficiƫnter inkopen. Daardoor heb je minder "overschot" en maak je meer winst. En krijgt de inkoper tijd om op zoek te gaan naar producten waar je echt het verschil mee kunt maken.

Beter plannen, beter inkopen

Hoeveel kocht jij voorgaande jaren van een bepaalde productgroep, waar kwamen deze producten vandaan en in welke kwekers heb jij vertrouwen dat ze de gewenste producten leveren. Wat ga je de rest van de week inkopen? Wanneer je gekochte producten slim groepeert en historische aankoopinformatie combineert met externe databronnen, ben je in staat om een goede voorspelling te maken van de volumes en producten die je komende tijd moet inkopen. Doordat je weet welke productvolumes je komend jaar nodig hebt kun je ook afspraken met kwekers maken over volume, levering en afroep. Als 'preferred supplier' is de kweker dan vaak ook bereid om informatie over zijn productieplanning te delen. Met handige tools kunnen benodigde volumes vervolgens automatisch worden afgeroepen en krijg je veelal de producten eerder in je box. Door je inkoop te ondersteunen met slimme software koop je steeds dichter bij de verwachte vraag naar bloemen en planten in. De inkoper beschikt hiermee over de hulpmiddelen om meer rust in zijn hectische werk te krijgen en efficiƫnter te werken. Hierdoor krijgt hij meer tijd om kennis over nieuwe producten van kwekers te onderzoeken. Wil je hier meer over weten? Voor info: Peter Rosman, 06 83 22 03 46 peter@wdd.nl