Afbeelding
Foto:

Servaas van der Ven weg bij Royal FloraHolland

Vertrek n Begin dit jaar heeft Royal FloraHolland haar strategie aangescherpt en besloten Royal FloraHolland te positioneren als een dienstverlener. De structuur van de organisatie wordt hierop aangepast.

De afdeling Commercie vervalt en wordt vervangen door een afdeling Kwekersdiensten en een afdeling Markt & Verkoop. Dit moment was voor Servaas van der Ven, lid van het MT en verantwoordelijk voor Commercie, aanleiding om zich te bezinnen op zijn toekomst. Hij zet zijn carrière na het vormgeven van Kwekersdiensten buiten Royal FloraHolland voort. Eind 2018 zal Servaas de organisatie verlaten. "Na ruim 27 jaar is het voor mij tijd voor een nieuwe fase. Ik heb met ontzettend veel plezier en passie bij Royal FloraHolland gewerkt. Ik voel me verbonden met al die collega's, kwekers en klanten waarmee ik heb samengewerkt. Met name de contacten met ondernemers en familiebedrijven vond ik altijd inspirerend. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om mijn club goed achter te laten. Tot 31 december zet ik mij dus nog voor de volle 100% in om als kwartiermaker voor Kwekersdiensten een mooie nieuwe organisatie neer te zetten. In die tijd hoop ik van zoveel mogelijk mensen persoonlijk afscheid te kunnen nemen."

Boegbeeld

Steven van Schilfgaarde: "Ik vind het jammer dat Servaas onze organisatie gaat verlaten. Hij is echt een boegbeeld voor Royal FloraHolland en een vertrouwd gezicht voor klanten. Vanuit zijn carrièreperspectief begrijp ik zijn keuze. Ik ben Servaas dankbaar voor zijn verdiensten en de resultaten die hij heeft geboekt. Ik ben blij dat wij tot 1 januari 2019 nog van zijn kennis en expertise gebruik kunnen maken."
De wijziging in de structuur en de invulling van de nieuwe afdelingen wordt nog ter advies aan de nieuw te kiezen Ondernemingsraad voorgelegd.