Afbeelding
Foto:

Prijs voor Greenhouse

Arrangeur n De praalwagen van de Noordwijkerhoutse bloemist Greenhouse is tijdens de Flower Parade Rijnsburg beloond met de publieksprijs.

De praalwagen met het thema 'Noordpool' was compleet gevuld met lisianthussen van het Rijnsburgse bedrijf Van Egmond Lisianthus BV. Greenhouse-eigenaresse Astrid van den Berg heeft hiermee wederom een prijs voor het Rijnsburgse bedrijf in de wacht weten te slepen: "Ieder jaar is het weer een feest om met de producten van Van Egmond een mooi ontwerp te mogen maken."

Ontwerp

Het ontwerp van deze "Noordpool"-wagen stond eerder al in de belangstelling in de media vanwege het ontwerp: naast ijsberen en zeehonden staan er namelijk ook pinguïns op de wagen, een dier dat alleen voorkomt op de Zuidpool. De lisianthussen voor de praalwagen waren gesponsord door J. van Egmond & Zn., die zich heeft gespecialiseerd in het selecteren en vermeerderen van lisianthusplanten. De lisianthus is een veelzijdige snijbloem die bij Greenhouse altijd op voorraad is in de winkel: "De lisianthus is een hele sterkte bloem in boeketten, bloemstukken en arrangementen." Dit jaar was de vierde keer dat de kweker en Greenhouse samenwerkten aan een praalwagen voor de Flower Parade. De praalwagen "Noordpool" was gevuld met paarse en dubbele en enkele witte lisianthussen. De bijzondere ijspegels die aan weerskanten van de wagen bungelden zijn een bijzonder staaltje bloemwerk: de ijspegels zijn bloemetje voor bloemetje gestoken: een tijdrovende klus, iedere ijspegel kostte ruim 2,5 uur om te maken. De ijsschotsen waar de dieren op stonden zijn gestoken met witte lisianthussen en afgewerkt met gypsophila, asparagus en groene amaranthus. De bodem van de praalwagen was volledig in het blauw uitgevoerd: een rustige zee waarop de ijsschotsen drijven. De "zee" is gemaakt van paarse lisianthussen, blauwe hydrangea en Eryngium.