GROEN-Direkt unieke formule

Beurs n Bij de entree van Ticket2Boskoop, werd een prominent beursthema onder de aandacht gebracht: de duurzame tuin.

Sjaak Willemstein zorgde samen met Leuverink Tuinen voor een inspirerende presentatie van de nieuwste trends en producten op dit gebied; van duurzame bewatering tot bij-vriendelijke bouwmaterialen. "Duurzaam begint nu echt gemeengoed te worden", vertelt Taaf Rosbergen (GROEN-Direkt). "De consument vraagt steeds vaker naar herkomst en productiewijze. Ook is de wet- en regelgeving op het gebied van importeren aangescherpt." Begin dit jaar introduceerde GROEN-Direkt in dit kader al de 'groene' certificeringsstempels.

De constante inzet voor het verder verhogen van de diversiteit van het GROEN-Direkt assortiment, resulteert regelmatig in nieuwe leveranciers. Op de lagenbeurs waren verschillende nieuwe aanvoerders te zien. En ook het drukbezochte Product Promotie Plein verwelkomde deze editie een aantal nieuwkomers. Nieuwkomer Dik Sonneveld van Kwekerij Robeek is meer dan tevreden. "Je hebt dit soort beurzen gewoon nodig. Het directe, 'echte' contact is juist in dit digitale tijdperk heel belangrijk. Daarom wordt het ook elk jaar drukker."

Traditiegetrouw startte op de Najaarsbeurs ook de exclusieve voorverkoop van kerstbomen, met ruim 1.000m² aan soorten en kwaliteiten. De beursbezoeker profiteerde van de beursaanbieding en 'Best Deal'. Er was volop aandacht voor XL-kerstbomen, bedoeld voor winkelverenigingen, gemeenten en hoveniers. De versgemaakte erwtensoep vond, zoals elk jaar gretig aftrek.