Inkopers ontlast door betere aansluiting in- en verkoop

Door de verwachte aankopen van klanten beter te voorspellen kun je vraag en aanbod beter op elkaar aan laten sluiten. Daardoor heb je minder "overschot", kun je efficiënter werken en meer winst maken.


Beter voorspellen, beter inkopen

Hoe goed ken jij het koopgedrag van je klanten? Wanneer je inkoop niet goed aansluit op de vraag van je klant, loop je het risico met een overschot te blijven zitten. Of dat je juist de vraag niet tegemoet kunt komen doordat je te weinig van een product hebt ingekocht.Inzicht in het koopgedrag van je klant maakt het mogelijk in- en verkoop beter op elkaar af te stemmen en voorspellingen te doen over verwachte verkopen. Door trends te ontdekken in de data van het gekochte assortiment en de aantallen producten per klant, en dit te combineren met de invloed van externe factoren zoals het weer, valutaschommelingen en marktsentiment ben je beter in staat om dichter bij de verwachte vraag naar bloemen en planten in te kopen.

Vraaggestuurd inkopen, efficiënter werken

Met een vraaggestuurde inkoop koop je steeds dichter bij de verwachte vraag naar bloemen en planten in. Hierdoor worden er minder producten met een te lage winst verkocht of doorgedraaid. Slimme software kan de data van de verkoophistorie analyseren en daarmee betere voorspellingsinzichten maken. Vanuit de inzichten in de verwachte vraag en aanbod worden inkoopaanbevelingen gedaan. De inkoper heeft hiermee de hulpmiddelen om meer rust in zijn hectische werk te krijgen en efficiënter te werken. Bovendien krijgt hij hierdoor meer tijd om diepere kennis over nieuwe en verrassende producten van kwekers te onderzoeken. Wil je hier meer over weten? Peter Rosman gaat graag met je in gesprek.

Peter Rosman - 06 83 22 03 46 - peter@wdd.nl