Afbeelding
Foto: Wilma van Velzen

Dahliavereniging is honderd jaar jong

Eeuw n De Nederlandse Dahlia Vereniging bestaat maar liefst honderd jaar. Een uniek gegeven dat in de bloemen- en plantenwereld voor slechts een handvol verenigingen is weggelegd.

DOOR WILMA VAN VELZEN

De NDV is nog steeds een actieve vereniging die jaarlijks het NK Dahlia Kweken organiseert naast tal van andere activiteiten. Tevens verzorgt de NDV de uitgifte van het kwartaalblad Dahlia Varia voor zijn leden. Vanuit het achtkoppige bestuur, werden door voorzitter Jos Eijking en bestuursleden Jan Geerlings en Art Vogel een aantal bijzondere aspecten belicht. Zij houden zich met het jubileum bezig.
Het 100jarig jubileum wordt gevierd met een bijzondere jubileumtentoonstelling die plaatsvindt bij tuincentrum Global Garden (Hillegommerdijk 554 in Zwaanshoek) op 7, 8 en 9 september. Deze vindt plaats onder het thema Dahlias World Wide, waarmee de vereniging inhaakt op de herkomst van de dahlia. Zo'n twintig dahliaverenigingen presenteren zich tijdens de jubileumshow binnen het thema op spectaculaire wijze aangevoerd door arrangeur Tineke Geerlings. De jubileumshow wordt door een prominent geopend, terwijl er ook een dahlia wordt gedoopt.


Vervolg op pagina 3