Afbeelding
Foto:

Rondje om de wereld met de Flowerparade

n Van de Noordpool tot aan Zuid-Afrika

Het zijn niet alleen de bloemen uit eigen land en elders vanuit de wereld, maar ook de decors en de kostuums van de figuranten die het rijdend theater vormen. De Mooij benadrukt dat de kostuums en de techniek ook een belangrijke rol vervullen 'maar het moet wel 'flower' blijven'. De figuranten zullen hoofdzakelijk een interactieve rol vervullen en minder naast de wagens lopen. Dit bevordert de doorstroming.

Wijziging

Er is een kleine wijziging aangebracht in de route die als vanouds vanuit Flora Holland door Riijnsburg, Katwijk aan de Rijn en Katwijk aan Zee naar de Boulevard in Noordwijk leidt. Dit jaar wordt er op de Boulevard in Katwijk niet naar de Koningin Wilhelminastraat afgeslagen maar wordt er over de hele Boulevard gereden. Hiermee hoopt de organisatie meer publiek te trekken en ook voert de stoet vanuit de Melkweg Rijnsoever in. Ook dit is een nieuw stukje in het traject. De ondergrondse parkeergarage aan de Boulevard is daarom tussen 14.45 en 17.00 uur niet bereikbaar. Ook dit jaar zal Omroep Max weer een live-uitzending verzorgen. Inmiddels zijn er voor acht van de tien praalwagens een sponsor gevonden. 'Voor die andere twee zullen we er nog wel weten te vinden' klinkt Ravensbergen geruststellend. Een Flowerparade zonder muziek is als een taart zonder slagroom. Dus lopen de muzikanten van de Jong Floraband, de Floraband en de collega's van DVS uit Katwijk mee. Ook Casual Company en een pretorkest zullen met hun muzikale vrolijke noten van zich doen laten spreken.

Nieuw thema

Het publiek mag voor volgend jaar meedenken over een nieuw thema. Dit kan tot 30 juni en er zijn al ruim veertig inzendingen. Meedenken? Bezoek www.floweraparaderijnsburg.nl. Op vrijdag 10 augustus zijn de praalwagens vanaf 19.00 uur in FloraHolland te bewonderen nadat Erica Terpstra de officiƫle opening heeft verricht. Op zaterdag 11 augustus volgt de hierboven genoemde route met de vermelde wijziging. Zondag 12 augustus is de hele stoet op de Boulevard in Noordwijk.