Afbeelding
Foto:

Avalanche+® voor de derde keer aangeplant

Wereldwijd nDe witte Avalanche+®, de favoriete roos van bloemisten wereldwijd, wordt door een deel van de dertien Nederlandse Avalanche+® kwekers voor de derde keer aangeplant.

In 1999 is de roomwitte Avalanche+® roos op de markt gekomen. Een groot aantal Nederlandse rozentelers heeft deze variëteit geplant, omdat de eigenschappen van de roos een positieve indruk maakten bij alle ketenpartners.

Aanwinst voor iedereen

De fantastische groei en goede ziekteresistentie zijn belangrijk voor de kwekers. De goede transportmogelijkheden spreken de exporteurs aan. De bloemist is enthousiast over het geringe aantal doorns en het gemak waarmee de roos te verwerken is in arrangementen en zowel gemengde als mono-boeketten. De consument is uitermate tevreden over het vaasleven en de beleving van Avalanche+®.

Constante topkwaliteit

De combinatie van alle sterke punten van Avalanche+® maakt de roos na ruim 18 jaar nog altijd de nummer 1 onder de witte rozen. Om die reden plant een deel van de Avalanche+® kwekers de 'Queen of Roses' nu voor de derde teeltperiode aan. Dit is uniek in de wereld van de sierteelt, waar deze vorm van constante topkwaliteit vrijwel nooit voorkomt.

Toekomstbestendige teelt

De aanvoer van Avalanche+® wordt intussen door het kwekerscollectief gegarandeerd. De nieuwe aanplant zorgt ervoor dat, na de groei van het nieuwe gewas, deze prachtige rozen ook in de toekomst jaarrond in topconditie verkrijgbaar zullen zijn.
Zodat iedereen van bloemisten en bruidsparen tot hipsters en influencials van alom verkrijgbare witte Avalanche+® rozen in uitstekende kwaliteit zal kunnen genieten.