Cao-partijen bereiken akkoord

Akkoord n Branchevereniging VHG, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland.


De onderhandelingen zijn constructief en prettig verlopen. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2020. Er is veel aandacht besteed aan scholing, duurzame inzetbaarheid en inkomen. Partijen hebben een aantal afspraken gemaakt waarmee zij de aantrekkingskracht van de sector willen vergroten voor nieuwe en bestaande medewerkers:Structurele loonsverhoging: de medewerkers in de branche ontvangen gedurende de looptijd van deze nieuwe cao een structurele loonsverhoging van totaal 5,6%. Uitbreiding scholingssubsidies: werkgevers krijgen een hogere vergoeding wanneer een van hun werknemers deelneemt aan de VHG Branche-opleiding.
De huidige subsidieregeling voor BBL (beroepsbegeleidende leerweg) via het fonds Colland Arbeidsmarkt wordt uitgebreid voor BBL-leerlingen vanaf 21 jaar. Als deze oudere leerling de schooldag krijgt doorbetaald, ontvangt de werkgever ook voor deze werknemer de BBL-subsidie. Doorbetaling van de schooldag voor leerlingen vanaf 21 jaar is niet verplicht. Doorbetaling van de schooldag is wel verplicht voor jeugdige leerlingen tot en met 20 jaar

Partijen willen werken aan een duurzame en effectieve inzetbaarheid van oudere werknemers in de hoveniers- en groenvoorzienersbranche. De huidige seniorenregeling wordt aangepast.