Afbeelding
Foto:

RoyalFH-ledenraad: Geen weg terug

Raad n "Een mijlpaal in de geschiedenis van onze coƶperatie", noemde voorzitter Jack Goossens van Raad van Commissarissen (RvC) het aan het einde van de donderdag 31 mei in Aalsmeer gehouden algemene ledenvergadering (ALV) van Royal FloraHolland. Hoewel ruim een vijfde van de stemwaarde tegen was, bleek 79% ervan voor instelling van een ledenraad.

DOOR JOHAN BOS

Dat 40 (voor vier jaar gekozen) personen tellende orgaan gaat de ALV vervangen. Over wie er in komen, wordt op 6 december gestemd. Een voordrachtcommissie, die bijna 85% van de stemwaarde kreeg, komt met namen. "Er is geen weg terug", vertolkte een lid de zorgen van tegenstanders van de ledenraad.


Noodrem

Een als 'noodrem' omschreven systeem voorziet er alleen in dat leden een extra vergadering van de ledenraad kunnen eisen als zij het niet met iets eens zijn. Maar die raad beslist en adviseert de directie. De vrees van opponenten is dat de raad het oor naar de directie laat hangen. Er komt wel een jaarlijkse evaluatie van benoemden en hun functioneren, maar hoe dat in zijn werk gaat, werd niet duidelijk.

Vervolg Pag. 3