Afbeelding
Foto:

Groen denken en doen!

Evanthia en Dinplant stimuleren groene toekomst basisscholieren

Basisscholieren n Groen heeft de toekomst. Groen denken en doen, behoren tot de dagelijkse activiteiten van Evanthia, een Westlandse veredelaar en wereldwijde leverancier van zaden sierteelt en groene tropische planten.

In duurzaam ondernemen heeft Evanthia al een flink aantal stappen weten te maken door te investeren in meer kennis voor verbeterde veredelingstechnieken, het toepassen van biologische bestrijding en geavanceerde klimaatsturing en regelsystemen.

Groen is Cool

Maatschappelijk draagt Evanthia ook graag haar steentje hieraan bij. Vorige week zijn een tweetal basisscholen, de Kameleon in 's-Gravenzande en de nieuwe school De Blinkerd in Monster getrakteerd op wel 50 stuks coole gatenplanten.

Deze Monstera's zijn geheel gratis beschikbaar gesteld door kweker Din Boekestijn van Dinplant uit Maasdijk, met daarbij verzorgingstips voor deze populaire plant.

Hiermee willen zij de groene leerlijn in het basisonderwijs ondersteunen om scholieren bewust te maken wat een groene toekomst te bieden heeft.

Groene levensstijl

Een gezonde levensstijl door kinderen een lekkere groente smoothie voor te houden is helemaal van nu. Een gezonde vrolijke groene leefomgeving hoort hier helemaal bij. De smartphone is niet meer weg te denken.

Influenzers

Jonge mensen stimuleren om groene influencers op social media te volgen is een bruikbare tip. Mama Botanica is een mooi voorbeeld en levert op maat gemaakte gave filmpjes op youtube met verzorgingstips voor kamerplanten. Hier krijg je supergroene vingers van!

Honey Highway

Honey Highway is een mooi project waaraan Evanthia zaden beschikbaar heeft gesteld. Een initiatief waarbij de bermen van rijks- en provinciale wegen, spoorrails en waterdijken ingezaaid worden met bloemenzaden voor een blijvend paradijs voor bijen in de bermen en op dijken, waarbij hulp van o.a. basisscholieren wordt ingezet.

Kansen en mogelijkheden

Volop kansen en mogelijkheden voor een groene toekomst door jonge mensen hierin te stimuleren!

www.evanthia.nl

www.dinplant.nl

Afbeelding
Afbeelding