v.l.n.r.: Jan W. de Vries, Sjaak Bakker, Peter Olsthoorn, Leo van Uffelen, Pothos Plant.
v.l.n.r.: Jan W. de Vries, Sjaak Bakker, Peter Olsthoorn, Leo van Uffelen, Pothos Plant. Foto: Wageningen Univesity

Pothos Plant Nederland Lid Club van 100 Wageningen U&R

Club n Pothos Plant, een vooraanstaand en internationaal opererend veredelings- en vermeerderingsbedrijf voor de tuinbouw, is toegetreden tot de Club van 100 van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research.

Een van de meest aansprekende activiteiten van Pothos Plant is de productie van aardappel-miniknollen. Pothos Plant heeft een interessante visie op de teelt van potplanten in een industriële omgeving. Daarnaast is het bedrijf actief in de teelt van medicinale planten en de vermeerdering van bloembollen. Pothos Plant is daarmee een waardevol lid van de Club van 100.

Pothos Plant Nederland

Pothos Plant Nederland is een vooraanstaand veredelings- en vermeerderingsbedrijf voor de professionele tuinbouw en inmiddels meer dan 30 jaar actief in de diverse schakels van de productieketen. Pothos Plant Nederland werkt intensief samen met PCM Olsthoorn (veredeling), Vitrocom Holland (weefselkweek) en Plant Trade International (export). Pothos Plant Nederland heeft een breed en onderscheidend assortiment. Een van de speerpunten is de, in eigen beheer ontwikkelde, Spathiphyllum Sweet serie.

Hoe werkt Club van 100?

Toeleveranciers/handelsbedrijven in de glastuinbouw die materialen, hardware, software, financiering of uitgangsmateriaal leveren kunnen lid worden van De Club van 100. Ook niet-commerciële organisaties die innovaties in, en ontwikkeling van de glastuinbouw als doelstelling hebben, kunnen aansluiten. De leden van de Club van 100 krijgen rechtstreeks toegang tot de brede expertise van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research en dragen mede bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek voor de glastuinbouw in Nederland. Op deze manier dragen toeleveranciers bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland. Hiermee nemen deze bedrijven mede verantwoordelijkheid om de kennisinfrastructuur in stand te houden en werken we met elkaar aan de uitvoering van het innovatiegedreven onderzoek en pre-competitieve projecten. De leden van de Club van 100 betalen jaarlijks een bedrag van €15.000,- voor tenminste twee jaar, waarbij ze daarna kunnen beslissen of ze het weer twee jaar verlengen. Zo wordt de continuiteit van projecten gegarandeerd.

Leden bepalen

De helft van de lidmaatschapsbijdrage kunnen de leden gebruiken voor Business-to-Business-activiteiten waarbij de kennis van de experts van de business unit Glastuinbouw van WUR kan worden ingezet: bijvoorbeeld een klein onderzoek, consultancy, simulatieberekeningen, metingen, het laten verzorgen van lezingen enzovoort. De andere helft wordt door de leden bij elkaar gelegd met als doelstelling het Nederlandse glastuinbouwcluster een voorsprong te laten behouden op het gebied van kennis. Over de besteding van deze gezamenlijke pot beslissen de leden samen met Wageningen University & Research. Het gaat hierbij dus om strategisch (pre-competitief) onderzoek voor de middellange en de lange termijn, waarvan de resultaten op een grotere afstand staan van de directe belangen van de individuele leden.

Netwerkbijeenkomsten

Minimaal tweemaal per jaar komen de leden in een netwerkbijeenkomst bij elkaar en bespreken dan de keuzes en volgen de voortgang.