Afbeelding
Foto: Arjen Vos

Aalsmeer Flower Festival internationale happening

Lustrum n Voor de vijfde keer wordt op 16 en 17 juni het Aalsmeer Flower Festival gehouden.

In afwijking van vorige jaren is dit jaar voor twee locaties gekozen, te weten de Historische Tuin op het Praamplein en The Beach op de Oosteinderweg.

DOOR LENI PAUL

Het bekende Aalsmeerse Bloemencorso, waarvoor zelfs het verkeer in Amsterdam werd omgeleid, bestaat niet meer. Maar Aalsmeer Flower Festival, nu voor de vijfde keer gehouden, blijkt een succesvolle bloemrijke vervanger te worden. De voorverkoop van de kaarten verloopt vlot en vanuit de BBC werd al informatie ingewonnen over de diverse onderdelen van het bloemrijk weekend.

Op de Historische Tuin zal weer ROOZZ worden gepresenteerd: een internationale presentatie van rozenveredelaars. Een geurige en fleurige rozenspektakel dat zowel de beroepskwekers/veredelaars als vele liefhebbers trekt.

Dit jaar zijn Elize Eveleens en Frits aangezocht voor diverse bloemenprojecten op de tuin. In het nabij de tuin gelegen restaurant Het Tuinhuis laat Afke Borgman, haar leven lang bezig als bloemiste en schilderes, haar nieuwste bloemenschilderijen zien,een palet van fleur en kleur.

Beach, vroeger Bloemenlust

In The Beaach, tot 1972 één van de twee Aalsmeerse bloemenveilingen is een nostalgische hoek ingericht met herinneringen aan het al genoemde corso.Onder andere Henk de Gooijer, jarenlang directeur van een bloeiend exportbedrijf, leidt bezoekers rond in zijn oude, vertrouwde"Bloemenlust".

De Amsterdamse, van oorsprong Aalsmeerse kunstenares Annefie van Itterzon zal met 30 kinderen, onder meer afkomstig van De Werkschuit, een oogverblindend spektakel van tachtig "Venetiaanse"maskers tonen, waarbij het thema "Feest" wordt verbeeld.

Het plezierige is dat Westeinder Rondvaart betrokken is als watertaxi tussen de twee locaties en de bezoekers voor € 7.50 euro gebruik kunnen maken van deze rondvaartboot om op een gemakkelijke wijze zowel de Historische Tuin als The Beach te bezoeken.

De officiële opening vindt plaats op 15 juni. Als sprekers zijn uitgenodigd de pas benoemde directeur van Bloemenbureau Holland Dennis van der Lubbe, Bert Kranendonk van Flori World, gedeputeerde Jaap Bond van de Provincie Noord-Holland en Arne Bax van de Rabobank. Laatstgenoemde zal spreken over de World Horticulture Map.