De prachtige bloem van Mary's Romance
De prachtige bloem van Mary's Romance Foto: Wilma van Velzen

Mary Borsato doopt 'Mary's Romance'

n Prachtige producten op weelderige lelieshow

Dubbel n De nieuwe lelie 'Mary's Romance' is een fraaie wit-roze Roselily uit de kraam van veredelaar De Looff.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Roselily is een dubbelbloemige Oriƫntal lelie die licht geurt, geen stuifmeel geeft en wat kleiner van formaat is waardoor deze bij uitstek geschikt is voor boeketten.

Cultivars

Het totale assortiment Roselily's telt inmiddels zo'n 35 exclusieve cultivars.

Voorafgaand aan de leliedoop vond een bijeenkomst plaats van de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) Lelie waardoor er een groot aantal vakgenoten de leliedoop heeft bijgewoond. Eveneens waren zij getuige van de aankondiging die John Koopman van YourLily deed dat het eerste exemplaar van het vierde YourLily inspiratieboek later die dag zou plaatsvinden. Deze keer staat het in het teken van het interieur.

Lelieshow

Uiteraard was deze feestelijke opening van de Keukenhof Lelieshow eveneens een ideale gelegenheid om even een kijkje te nemen in de Lelieshow die de helft van het Willem-Alexander Paviljoen besloeg. Ruim 15.000 lelies in circa 300 rassen waren hiervoor aangevoerd. Alweer voor de tweede keer was de Keukenhof Lelieshow door Zuidkoop Natural Projects opgebouwd tot een kleurrijk slotakkoord.

Inspiratie

Voor de consument bood de Lelieshow vooral veel inspiratie met een vleugje humor en romantiek. Levensgrote bruidstaarten van lelies en een leliebruidsjurk voor de leukste selfies maakten hier deel vanuit. De Keukenhof Lelieshow was te zien tot en met zondag 13 mei, de laatste dag van het Keukenhofseizoen.

Veel lelies werden gearrangeerd in manden.
Romantiek ten top.
Een bijzonder arrangement.