Afbeelding
Foto: Wilma van Velzen

Alstroemeria florinca Noa winnaar Award 2018

n Genieten van een voortreffelijke verzameling

Noa n Alstroemeria florinca Noa is donderdag 26 april uitgeroepen tot winnaar van de Alstroemeria Keukenhof Novelty Award 2018. Een opsteker voor veredelaar HilverdaKooij, die met deze fraaie noviteit een extra mooi podium kreeg. De prijsuitreiking was tijdens de Meet & Greet in Keukenhof waar de Alstroemeriashow van 25 tot 30 april kleur gaf aan het Oranje Nassau paviljoen.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Door veredelaars Royal van Zanten, Könst en HilverdaKooij waren elk twee noviteiten ingebracht, een Alstroemeria en een florinca tros Alstroemeria. Aanwezige kwekers, kopers, exporteurs en veilingmedewerkers mochten een stem uitbrengen op een zestal noviteiten die in grote vazen waren opgesteld. De drie veredelaars mochten uiteraard niet meestemmen. Alstroemeria florinca Noa kreeg de meeste stemmen wat beloond werd met de Keukenhof Novelty Award 2018.

Award

HilverdaKooij verkoper Martijn Besemer, die de Award in ontvangst nam, reageerde verheugd dat de Alstroemeria florinca Noa als winnaar uit de bus was gekomen. "Het aantal Alstroemeria telers in Nederland is dan wel niet groot, maar gezamenlijk telen ze zo'n 40 hectare. Hiervan is 5 hectare florinca teelt. Samen met de kwekers komen de veredelaars regelmatig bijeen.

Aandacht

Een belangrijk item is hoe de florinca's onder de aandacht kunnen worden gebracht, bijvoorbeeld door middel van promotie of acties. Ook zijn er op facebook Alstroemeria's update's met Alstroemeria nieuws voor onder andere bloemisten."

Productief

Pieter Strooper, productmanager Alstroemeria bij HilverdaKooij, vult aan dat de roodgekleurde Alstroemeria florinca Noa een productief en uniform ras vertegenwoordigd. "Hiermee heeft het florinca kleurenpalet er weer een kleurtje bij. Noa is een bijzonder mooie bloem en makkelijk teelbaar.

Takkenproductie

De takkenproductie is goed en het blad staat mooi rechtop wat de kans op beschadigingen verminderd tijdens transport. En hoe meer nieuwe florinca rassen voor de klok worden gebracht, des te groter wordt het volume en komt er meer handel in."

Beeldmateriaal

Strooper adviseert iedereen beeldmateriaal van Alstroemeria en de florinca groep naar klanten te sturen en in ieders netwerk te verspreiden.

Campagne

"Hier in Keukenhof bewonderen duizenden consumenten de Alstroemeriashow en met de campagne 'Alstroemeria Verrast' wordt eveneens meer aandacht voor dit mooie product gevraagd.

Droom

Mijn droom is dat het ooit uitbundig aanwezig is op het St. Pieterplein en de paus dan niet zegt 'bedankt voor die bloemen', maar 'bedankt voor die Alstroemeria!'"

Afbeelding
Afbeelding