De alstroemeria in vele kleuren.
De alstroemeria in vele kleuren. Foto: Wilma van Velzen

Alstroemeriacampagne wordt verder uitgerold

n Échte schoonheid zit van binnen

Schoonheid n De Alstroemeria campagne 'échte schoonheid zit van binnen' wordt ook in 2018 verder uitgerold. Met de campagne wordt het verrassingseffect van deze prachtige bloem centraal gesteld.

DOOR WILMA VAN VELZEN

In 2017 is de promotiecommissie Alstroemeria door de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) nieuw leven ingeblazen. Onder voorzitterschap van Rick Tesselaar en met ondersteuning van Gerard Gardien, Projectleider Product Specifieke Promotie Royal FloraHolland, is de promotie opgepakt. De uitvoering wordt verzorgd door Concept Factory.

Nieuwe campagne

Gardien legt uit dat met de promotie wordt beoogd de bloemist de meerwaarde van het product Alstroemeria te laten zien. "Net ingekochte Alstroemeria's tonen nog weinig kleur, de bloemknoppen zijn dan nog gesloten. In september 2017 is een nieuwe campagne van start gegaan waarbij gebruik wordt gemaakt van het verassingseffect van Alstroemeria. De campagneslogan 'échte schoonheid zit van binnen' maakt dit duidelijk. Op de vaas, bij de consumenten thuis, toont de Alstroemeria haar ware schoonheid. Met het nieuwe campagnebeeld wordt de slogan op ludieke wijze onder de aandacht gebracht bij bloemisten."

Promotieprogramma

Dit jaar wordt de campagne verder uitgerold. Volgens Inge Vervoort van Concept Factory bevat het promotieprogramma voor 2018 onder andere groothandelspresentaties en demonstraties in Nederland, alsmede samenwerking met het bloemistenplatform Flower Factor en het boeketinnovatieproject Bouquet Tales om de bloemist in Europa te bereiken. "De campagne richt zich in hoofdzaak op de Nederlandse en Duitse bloemist. Alstroemeria wordt vooral gebruikt in gemengd bloemwerk. Met de Alstroemeria Roadshow, opgezet door de promotiecommissie Alstroemeria, zal een arrangeur inspiratieworkshops verzorgen bij diverse groothandelscentra. Hiermee willen we de bloemist laten zien dat Alstroemeria ook in toepassingen verrast en een boeket beslist kan upgraden."

Afbeelding