Afbeelding
Foto:

Lex Ebus treedt af als voorzitter VGB

VGB n Lex Ebus die sinds juni 2016 voorzitter is van de VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) treedt, om gezondheidsredenen, per direct af.

Lex Ebus heeft de VGB de afgelopen twee jaar door een roerige tijd geloodst en het bestuur is hem daar zeer erkentelijk voor. Onder leiding van Lex Ebus vond een reorganisatie plaats en startte de VGB met een herijking van taken en activiteiten. Lex Ebus blijft als bestuurslid betrokken bij de VGB.

Het bestuur van de VGB is verheugd dat Cees van der Meij, directeur grootaandeelhouder van Royal Lemkes uit Bleijswijk, het voorzitterschap ad-interim op zich wil nemen. Het bestuur draagt hem voor aan de Algemene ledenvergadering van 14 juni. Vooruitlopend op de ledenvergadering neemt Cees van der Meij het stokje al over van Ebus. Cees neemt veel bestuurlijke ervaring en kennis mee. De VGB is ervan overtuigd dat hij samen met het bestuur en directie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het uitwerken van de VGB-visie en een aantal ontwikkelingen in de sierteeltsector waar de VGB op korte termijn grote stappen denkt te nemen.