Afbeelding
Foto:

n Miljoenenpubliek voor kleurrijk Corso van de Bollenstreek

Druk n De 71ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek kan de geschiedenisboekjes in als een van de mooiste. Onder het thema Cultuur reed het corso de meer dan 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem. Ook langs de kant was het drukker dan ooit, met wel meer dan een miljoen corsobezoekers langs de kant. Maar liefst achttien praalwagens met levensgrote draken, ridders, een grappig varken, de Thaise olifanten, Chinese taferelen in de meest frisse kleuren van de voorjaarsbloeiers trokken aan het oog voorbij, alsmede zo'n dertig prachtig met bloemen gedecoreerde luxe en bijzondere wagens. De vele corsobezoekers genoten zichtbaar van dit geweldige bloemenfestijn waarmee Nederland als bloemenland weer eens stevig op de kaart werd gezet.

Kleurrijk

Uiteraard droegen ook de weergoden een steentje bij. De praalwagens waren eerder door tientallen vrijwilligers overdekt met massa's kleurrijke voorjaarsbloemen die door de kwekers beschikbaar waren gesteld. Ook het bloemwerk op de praalwagens en luxe en bijzondere wagens toonde fantastisch en was een visitekaartje voor de sierteeltsector. Hierin had corso ontwerper en art director Esther Noordermeer duidelijk de hand in gehad.

Vernieuwend in het corso waren de actievere figuratie en bijzondere muziekkorpsen. Op vrijdagavond 20 april was de belangstelling eveneens groot voor het stilstaand en verlicht corso in Noordwijkerhout.