Afbeelding
Foto:

Promotiecampagne biedt ondersteuning

n Genieten van geraniums

Geranium n Een nieuw bloeiseizoen voor de eenjarige zomerbloeier geranium (Pelargonium) is weer van start gegaan. Dit jaar focust Pelargonium for Europe ook op het stimuleren van verkoop door rechtstreeks te communiceren met exporteurs, tuincentra en bloemisten Nederland en België.

Uiteraard wordt de consument niet vergeten. De boodschap 'Geraniums maken van de zomer een groot feest' is de boodschap die via diverse kanalen, waaronder RTL Koffietijd, wordt verspreid.

Verkoopondersteuning

Om verkoop te ondersteunen wordt er direct gecommuniceerd met exporteurs, tuincentra en bloemisten in Nederland en België. Middels rechtstreekse email nieuwbrieven worden zij geïnformeerd over de boodschap van de campagne, het beschikbare promotiemateriaal en praktische tips voor de winkelvloer. Pelargonium for Europe ontwikkelde onder andere posters, tafelbanners en banieren.

Pr-campagne

Ondertussen is er een pr campagne gestart waarvan de eerste resultaten zichtbaar zijn. Publicaties verschijnen in de relevante verkoopperiode. Eind april heeft het populaire TV programma Koffietijd een uitgebreid een item over de geranium uitgezonden. Tevens werd deze maand een vrolijke instagram actie opgezet met als thema 'hoe zit jij achter je geraniums'.

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe is een initiatief van Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis/P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch en Selecta One met als doel de Europese geraniumverkopen te promoten in de 9 Europese landen; Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, België, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden.

Geraniums zijn hip

Achter de geraniums zitten… is verleden tijd! Dat bewijst groenstylist Judith Baehner van het Groenlab in het lifestyleprogramma Koffietijd op RTL4. Met een gevarieerd assortiment zijn geraniums op eigentijdse wijze gepresenteerd in de uitzending van 24 april.

Koffietijd

De aandacht voor geraniums in Koffietijd is een van de resultaten van een uitgekiende mediacampagne om verkopen bij tuincentra, bloemisten, bouwmarkten, supermarkten en webshops te stimuleren. Eerder verschenen artikelen in landelijke dagbladen en online magazines. De komende weken verwacht initiatiefnemer Pelargonium for Europe meer media-aandacht.

Social Media

Eind april start via Instagram een winactie voor consument in Nederland en België. Iedereen die de hashtag #achterdegeraniums gebruikt en een grappige foto van zichtzelf achter de geraniums post maakt kans op…geraniums

Promotiemateriaal

Om de verkoop van geraniums te stimuleren is er volop promotiemateriaal voor op de winkelvloer ontwikkeld en gratis te downloaden. Geïnteresseerde tuincentra, bloemisten, supermarkten of bouwmarkten kunnen contact opnemen met Pelargonium for Europe via inge@conceptfactory.eu.

Afbeelding
Afbeelding