De winnende inzending spray's.
De winnende inzending spray's. Foto: Wilma van Velzen

Keukenhofshow toppunt van romantiek

Vak n De rozenshow ging donderdag 12 april in Keukenhof gepaard met een drukbezochte vakbijeenkomst van de productgroep Roos. Na het Meet & Eat diner en het bewonderen van alle fraaie inzendingen vond de prijsuitreiking plaats van zowel de vak- en handelskeuring. De 15e handelskeuring alweer, waarbij natuurlijk even werd stilgestaan. De organisatie hiervan is in handen van de VGB.

Zowel de vak- als handelsprijzen werden uitgereikt door Marco van Zijverden, CEO Dutch Flower Group.

Keukenhof Vakprijzen 2018

Bij de Keukenhof Vakprijzen 2018 was er gekeurd in drie categorieën. Roos NL, Roos Import en Trosrozen. In de categorie Roos NL won PureRoses – D-Roses de 1e Award met Rosa Haeven. De jury was hier unaniem. Ayana scoorde een 1e Award met Rosa Eagle Eye in de categorie Roos Import. Sian Equator pakte de 1e Award met diens inzending Summerdance. Dit jaar wordt de speciale Keukenhof Award unaniem door beide jury's, zowel de vakjury van Keukenhof als de VGB handelsjury, toegekend aan een teler die de overstap heeft gemaakt van grootbloemig naar trosroos. "Deze kweker die voorheen één soort grootbloemige roos teelde heeft er vervolgens ook nog voor gekozen om een uitgebreid assortiment trosrozen in de markt te zetten. Hij belandt daarmee direct tussen de prijswinnaars van dit jaar. De beide jury's willen daarom deze bewonderenswaardige prestatie van Frank Voorn van Voorn Sprayroses voor zijn totale assortiment waarderen met de extra Keukenhof Award 2018"

VGB Handelsprijzen

Het handelsassortiment leverde eveneens prijzen op in de categorieën Roos NL, Roos Import en Trosrozen. De VGB jury oordeelde daarbij dat de concurrentie binnen het grootbloemige assortiment enorm groot is. Toch was het wederom Meijer Roses die er nipt met de VGB Award vandoor ging voor diens inzending Rosa Four Seasons+. Bij Roos Import maakte Ayana indruk met een opvallende inzending Rosa Crimson Sky die goed was voor de VGB Award. In de categorie Trosrozen won Interplant Roses de VGB Award met Rosa Summerdance. Aansluitend was er nog een voordracht van Kees van der Meij van Royal Lemkes, de winnaar van de TOP. De Keukenhof Rozenshow werd wederom georganiseerd door Keukenhof en het rozencomité waarvan Cees Hageman de voorzitter is.

Roze, fuchsia en rood een boeiende combi.
Rozen in vele variëteiten.
Bij elkaar een boeiende show.