Afbeelding
Foto:

De Mooiste file van Nederland

In het teken van de boeiende ruimtevaart

'De mooiste file van Nederland' is een traditionele bijdrage van de gemeente Noordwijk en 'Stichting Bloem en Zee', aan de jaarlijkse evenementenkalender rondom het Bloemencorso Bollenstreek. Waaraan de dorpsgemeenschap en natuurlijk ook het bedrijfsleven haar onmisbare bijdrage levert.

DOOR WIM SIEMERINK

Dit evenement, dat 23 jaar jaren geleden begon als een extra service aan toeristen en badplaatsbezoekers, kent inmiddels een wereldwijde belangstelling van Europese en Aziatische landen. Natuurlijk nemen bloemen de belangrijkste plaats in. Maar daarnaast krijgen auto's, variërend van old timers en classic cars tot de ultra moderne elektrische voertuigen, altijd heel veel aandacht. Bovendien wordt het publiek, naast een auto- en bloemenshow, ook een uitgebreid programma met podiumentertainment aangeboden. En op de zaterdagavond is er bovendien een grote muzikale taptoe op de K.W. Boulevard. Daarbij treden op, Streetparade met Marchingband ATM Amsterdam, muziek vereniging Forum Hadriani en Drumfanfare Duindorp.

Ruimtevaart

Dit jaar staat 'de mooiste file van Nederland' in het teken van ruimtevaart. Met 3 uitbundige praalwagens met bijpassende titels zoals bijvoorbeeld 'Bloemen in de Ruimte' en 'Ruimtelijke Bloemen'. En naast de praalwagens , ontworpen door hoofdarrangeur Jessica Keet, nemen er ruim 40 andere voertuigen deel. Voornamelijk personenwagens, maar ook bijzondere voertuigen, getooid met de mooiste arrangementen vormen een indrukwekende tentoonstelling op de Noordwijkse Koningin Wilhelmina Boulevard en de Oranjepromenade.

Tulpenkwekerij JUB van Jaap Uittenboogaard uit Noordwijkerhout toont er zijn fraaie producten. In een vorige editie was zijn eerbetoon aan Bloemenbadplaats Noordwijk, de doop door de Bloemenkoningin van een speciale tulp, met de naam 'de Badplaats'. Dit jaar zal speciaal tijdens de openingsceremonie van 'de mooiste file van Nederland' de kersverse Bloemenkoningin 2018 aan pers en publiek worden voorgesteld.

Entertainment

Op vrijdagavond 20 april opent deze Bloemenkoningin op officiële wijze het evenement in de Hotels van Oranje. Hierna is er een preview. Waarna zaterdagmorgen 21 april de officiële start van het Bloemencorso Bollenstreek plaats vindt voor de Oranjepromenade van de Hotels van Oranje. Gevolgd door de publiekspresentatie van 'de mooiste file van Nederland 2018'. Waarna er een dagvullend programma met entertainment wordt geboden. En zondag 22 april is de slotdag met opnieuw veel optredens tussen de fraaie auto's en de prachtige bloemen. En het bezoek van diverse autoclubs zoals de A-Ford club.

Bloemenvak

In de bloemenarrangementen worden natuurlijk volop bolbloemen verwerkt. En de organiserende stichting 'Bloem en Zee' staat nadrukkelijk open voor samenwerking met het bloemenvak. En wil graag ruimte bieden voor productpromotie en de presentatie van nieuwe of bijzondere bloemproducten,ook van veredelaars en vermeerderaars. Ieder van hen die extra aandacht op prijs stelt, krijgt in Noordwijk volop ruimte en gelegenheid om mee te doen. Niet alleen bij 'de mooiste file van Nederland'. Maar ook op het jaarlijkse Noordwijkse Bloemenfestival wat in augustus tijdens het Rijnsburgs Bloemencorso wordt gehouden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen hierover contact opnemen met PR Bureau Marjolijn van der Jagt in Noordwijk.

Afbeelding