Afbeelding
Foto:

Esther Noordermeer ontwerpt tweede corso

Esther Noordermeer is naast bloemiste ook art director van het 71ste Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit is het tweede corso dat zij ontwerpt. Het corsothema is Cultuur.

Esther Noordermeer (37) is geboren en getogen in Sassenheim en al vanaf kleins af aan geïnspireerd door bloemen. De passie van Esther voor het bloemenvak komt tot uiting in Bloemenatelier Capri dat in 2005 zijn deuren opende en sinds 2013 gevestigd is aan het mooie Voorhavenkwartier in Sassenheim. "Wij onderscheiden ons door bloemen te verkopen van uitsluitend de beste kwaliteit en deze te verpakken in een creatief jasje, dat bij ons net even anders is dan bij een ander. Uiteindelijk verkoop je niet alleen bloemen, maar ook een stukje beleving."

Behalve dat Esther het corso als kind al bewonderde langs te weg, kwam zij voor het eerst actief met het corso in aanraking als beginnend arrangeur. Door de jaren heen heeft zij meerdere luxe wagens op mogen tuigen voor hun deelname aan het corso. "Alleen dit was al een geweldig leuke ervaring en zowel het bloemenwerk als de gezellige sfeer rond de opbouw van het corso spreekt mij ontzettend aan."


Het 70ste jubileumcorso kreeg een prachtige invulling onder het thema Dutch Design. Voor dit corso heeft Esther een zestiental fraaie praalwagenontwerpen gerealiseerd onder het thema Cultuur. Het 71ste Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 21 april zijn jaarlijkse route van Noordwijk naar Haarlem. De avond ervoor rijdt het verlicht door Noordwijkerhout en kan het corso daar ook 's middags al bewonderd worden. Zondag 22 april staan de praalwagens nog de hele dag in bloemenstad Haarlem. Tot haar grote spijt kan Esther het corso niet langer combineren met haar werkzaamheden. Zij heeft in haar nichtje Lucinda van der Ploeg, eveneens een ervaren bloemstyliste en groot corsofan, een waardige opvolgster gevonden.