Leo van der Zon Corsoprijs

Eer n Als eerbetoon aan de in januari plotseling overleden corsovoorzitter Leo van der Zon heeft het bestuur van het Bloemencorso van de Bollenstreek een naar hem vernoemde prijs in het leven geroepen. De Leo van der Zon Corsoprijs is bedoeld voor het beste entertainment.

Tijdens de persconferentie werd door corsovicevoorzitter Gerrit Rutgrink toegelicht dat de Leo van der Zon Corsoprijs voor het beste entertainment behalve een eerbetoon ook een stimulans is voor het uitrollen van de vernieuwing op het gebied van figuratie en muziek. Eerder door Van der Zon ingezet. Actrices en acteurs op de wagen in plaats van zwaaiende figuranten en een meer dynamische muziekbeleving moeten leiden tot meer interactie met het publiek. De jury legt de laatste hand aan de criteria, maar zowel figuratie als muziek maken kans op het winnen van de Leo van der Zon Corsoprijs. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van het Bloemencorso wordt de winnaar bekendgemaakt, tegelijk met de winnaar van de stekersprijs."

De Leo van der Zon Corsoprijs wordt gemaakt door meesterlasser Jan Biemond, werkzaam bij De Nie in Warmond. Menige praalwagen heeft hij al gelast en inmiddels al zijn creativiteit aangewend voor het realiseren van de Leo van der Zon Corsoprijs. De prijs heeft de vorm van het corsologo dat onder Van der Zon's voorzitterschap werd ontworpen en verwijst naar de bloembollencultuur en bloembollen die de basis zijn van het Bloemencorso van de Bollenstreek.