Meer dan 60 nieuwe corso bedrijfsvrienden

Vrienden n De prominentenbelactie van het Bloemencorso van de Bollenstreek van 23 maart heeft minstens 60 nieuwe bedrijfsvrienden opgeleverd. Dit worden er nog meer, want een aantal aanmeldingen moet nog definitief worden bevestigd.

Door Wilma van Velzen

Voor de prominenten belactie deed de Raadzaal van het gemeentehuis Hillegom op vrijdagmiddag 23 maart voor even dienst als callcenter. Door zo'n twintig prominenten uit de Bollenstreek en Haarlem is anderhalf uur lang druk gebeld naar bedrijven in de regio met de vraag of zij bedrijfsvriend van het corso wilden worden. De Hillegomse burgemeester Arie van Erk verwelkomde als gastheer de bellers en zei het corso een warm hard toe te dragen.

Belactie

"In 2015 heb ik in buurgemeente Lisse bij de allereerste belactie ook meegedaan. Dat deed ik met plezier, want het Bloemencorso van de Bollenstreek is ontzettend belangrijk voor het imago en de uitstraling van de streek en trekt veel publiek. Het merendeel van de inwoners van de corsogemeenten ervaart het corso als gewoon, maar dat is het zeker niet. Het is een uniek streekgebeuren waar we trots op mogen zijn. Uiteraard hoop ik ook deze keer weer een aantal bedrijfsvrienden te scoren." Collega burgemeester Lies Spruit van buurgemeente Lisse zei zich hierin ook kunnen te kunnen vinden en belde met net zoveel enthousiasme mee. Maar ook het bollenvak was goed vertegenwoordigd onder de prominenten met bijvoorbeeld Foeke Gardenier (algemeen directeur Hobaho) en Leo van Leeuwen (CEO CNB).

Mooi resultaat

Ted Kortekaas, die zowel deelneemt in het corsobestuur als de Stichting Vrienden Bloemencorso Bollenstreek, zegt verrast te zijn over het enthousiasme waarmee door ondernemers op de belverzoeken van de prominenten is gereageerd. "Na afloop van de belactie toonde de score op het scherm maar liefst 64 nieuwe bedrijfsvrienden. Een mooi resultaat en we mogen er nog een aantal nabellen dus ik denk dat het definitieve aantal nog wel oploopt naar de zeventig. Het is fijn om te mogen constateren dat het corso regio breed wordt gedragen."

Doel

Het doel van de belactie was nieuwe bedrijfsvrienden te werven opdat het Bloemencorso van de Bollenstreek ook in de toekomst kan rekenen op een constante geldstroom. Door de terugtredende overheid worden de veiligheidskosten steeds hoger. Deels moet het corso die kosten zelf betalen. Als gratis evenement valt dat niet mee en om het corso als cultuurhistorisch erfgoed van de bollenstreek te behouden, is onder andere in 2014 de Stichting Vrienden Bloemencorso Bollenstreek opgericht. Kijk voor meer informatie over Vriend worden van het Bloemencorso Bollenstreek bij Vrienden op de website www.bloemencorso.info