Afbeelding
Foto: Wilma van Velzen

Oosterse 'Keukenhof' geopend in China

n Bloemenpracht met Lisse als voorbeeld

China n Het Ouhui Flowerland in het Chinese Chongquing is begin maart geopend voor publiek. Hiermee heeft China zijn eerste Oosterse 'Keukenhof'.

Ouhui Flowerland heeft een oppervlak van maar liefst 450 hectare dat wordt ingevuld met een kleurrijk seizoengebonden bloemenprogramma. Op dit moment domineren de voorjaarsbloeiers, waarvoor zo'n 4.500.000 bloemenbollen werden geïmporteerd uit Nederland, waaronder meer dan tachtig soorten tulpen, hyacinten, narcissen, irissen, muscari en andere bijzondere bolgewassen. Vanaf mei maken deze plaats voor lelies, mini calla en alliums waarvoor meer dan 1.500.000 uit Nederland geïmporteerde bollen zijn geplant. Een exclusief orchideeprogramma is in de zomer te verachten.

Wisselend programma

Het park beschikt eveneens over een bloemenkas van 5.000 m2, waarmee Ouhui Flowerland bezoekers jaarrond bloeiende bloemen en andere sierteeltproducten kan tonen. Een team van internationale topbloemisten is hierbij betrokken. Voor het wekelijks wisselende bloemenprogramma leveren lokale leveranciers de beste kwaliteit bloemen uit China, met een aanvulling uit het G-Fresh-programma van De Gooijer International uit Aalsmeer.

Tulpendoop

Bij de openingsceremonie van Ouhui Flowerland werd ook de nieuwe tulp 'Chongqing Beauty' gedoopt. Dit was een eerbetoon aan de overheden van Chongqing en het uitvoerende team, die een buitengewone inspanning hebben geleverd om dit project in slechts vijf maanden te realiseren. In de westerse wereld zou dit ongekend zijn. De tulpendoop werd verricht door Henricus van der Borg, Algemeen directeur Ouhui Nederland BV, en Zheng Yuan Xue, de vice-burgemeester van het district Chongqing Nanchuan. Omdat al sinds 2014 met bloemen en bloembollen in China wordt gepionierd was bij de plechtigheid ook Thomas Falkenhagen aanwezig, de plaatsvervangend consul-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Chongqing. Deze zei "dat Nederland met hun geleverde bijdragen aan Ouhui Flowerland en de nieuwe tulp 'Chonqing Beauty' uiting geeft aan de wens een meer solide en vriendschappelijke relatie met China tot stand te brengen".

Vakantie- en congresresort

Het project omvat nog twee fases waarbij een vakantie- en congresresort en park met hotel en winkels worden gerealiseerd.

Beleving

De beleving van een nieuwe levensstijl met bloemen en aanverwante producten staat hierbij centraal en biedt een aantrekkelijk decor voor speciale gelegenheden zoals bruiloften en jubilea in de persoonlijke sfeer en voor het bedrijfsleven. Verwacht wordt dat Ouhui Flowerland en het vakantie- en congresresort zal bijdragen aan de toeristische regio van Chongqing.

Zuiden

Meer parken zijn gepland in het zuiden van China.

Deze worden ontwikkeld door Shenzhen Huatou (Investment) Co. Ltd., gevestigd in Shenzhen, China.

Afbeelding
Afbeelding