FlowerTrials met 60 veredelaars

60 veredelaars in het Westland, de regio Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen openen van 12 tot en met 15 juni hun deuren om hun meest actuele aanbod aan potplanten en eenjarige zomerbloeiers te tonen aan telers, groothandelaren en exporteurs vanuit de hele wereld.

Drie nieuwe deelnemers sluiten zich in 2018 aan bij de FlowerTrials® organisatie. De informatie over hun rassen en de locaties waar zij deelnemen, zal deel uitmaken van de FlowerTrials® promotie-activiteiten. Gruppo Padana veredelt en levert uitgangsmateriaal voor telers.
Roses Forever is een Deens veredelingsbedrijf van potrozen, opgezet door de familie Eskelund. Ook het Westland verwelkomt een nieuwe deelnemer. Queen® Genetics is een Deens veredelingsbedrijf dat internationale bekendheid geniet vanwege het brede assortiment van ethyleen tolerante pot- en snijkalanchoes. Als aanvulling op de laatste innovaties laat Queen® Genetics ook nieuwe potrozen, potchrysanten, Euphorbia milli, potasters en Echeveria zien.

Het gloednieuwe World Horti Center in het Westland biedt onderdak aan de veredelingsbedrijven Schoneveld, Queen en Van den Bos Flowerbulbs. Selecta one en VWS tonen hun assortiment op kwekerij P. van Geest in Maasland. Prudac en Butterfly Garden brengen hun assortiment onder bij Green 05. In het Aalsmeerse verhuist de Breeders Avenue groep die Takii, Floranova, ABZ Seed, Evanthia, Hem Genetics/Zaden, Thompson & Morgan en Fleuroselect omvat, naar de nieuwe faciliteiten van Takii aan de overkant van de weg. Geranien Endisch stelt tentoon bij Florensis in Hendrik-Ido-Ambacht.