Afbeelding
Foto: Wilma van Velzen

Keukenhof viert het thema romantiek

Romantiek n De officiƫle opening van Keukenhof viel dinsdag 20 maart samen met de allereerste lentedag. Deze stond geheel in het teken van het thema Romantiek in Bloemen. Romantischer kon niet.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Met de woorden "wie niet oppast struikelt straks de armen van het voorjaar in" besloot Ester Naomi Perquin, Dichter des Vaderlands, haar prachtige lentegedicht waarmee de 69ste Keukenhofeditie officieel werd geopend. Onder de titel 'Nadering' schreef zij dit speciaal voor de gelegenheid. Eveneens vanaf het prachtig met bloemen gedecoreerde podium in het Oranje Nassau Paviljoen sprak de bekende kunsthistoricus en conservator van Paleis 't Loo, Paul Rem, de volle zaal met genodigden toe. In een vraaggesprek met Tom Schreuder (Commercieel Manager Keukenhof) vertelde Rem over de Romantiek in Nederland. Dat Nederland veel romantischer is dan men denkt en hoe de statige klassieke barokstijl van de tuinen rond Paleis 't Loo en het Landgoed Keukenhof door de Zocher's, landschapsarchitecten uit de 19e eeuw, een romantischer beleving kregen. Een optreden van Romeo en Julia maakte eveneens deel uit van de 'romantische' opening.

Foto: Bloemarchitect Dries Lecke met Haute Couture ontwerper Ronald Kolk in het Beatrixpaviljoen. Orchidee en Anthurium centraal.