Praalwagen van Thailand.
Praalwagen van Thailand. Foto:

Bloemencorso presenteert praalwagens

n Cultuur aansprekend thema voor nationaal en internationaal         Vervolg van Voorpagina

Cultuur n Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft de praalwagenontwerpen gepresenteerd voor de 71ste corso editie. Met de ontwerpen is ingehaakt op het corsothema Cultuur.

Keukenhof houdt het op 'Romantiek in bloemen', het eigen thema, maar ook dit is cultuur. Rode tulpen en harten, een kussend paartje en Delfts Blauw. Vooral toeristen zal deze praalwagen aanspreken. Het vraagt teveel om alle zeventien praalwagens te benoemen, dus alleen nog de internationale deelnemers, want die heeft het Bloemencorso ook. Zo rijdt Volksrepubliek China mee met de praalwagen 'Carving the Dragon', Cathay flower association, China met de praalwagen 'Chinese Culture along One Belt & One Road' en Thailand met de prachtige wagen 'Thai Culture & Religion'. Het presenteren van de praalwagenontwerpen gebeurde op een groot scherm. Korte filmpjes waarop met een culturele blik naar de corsogemeenten werd gekeken, zetten de presentatie extra luister bij.

Voorafgaand aan de presentatieavond, die bestemd is voor de praalwagensponsoren en andere corso belanghebbenden, sprak vicevoorzitter Gerrit Rutgrink nog een In Memoriam uit ter nagedachtenis aan de eind januari plotseling overleden corsovoorzitter Leo van der Zon.

Rutgrink vertelde over het digitaliseren van de schooiwagen waarbij toeschouwers bij wijze van proef op het komende corso naast contanten geven ook contactloos kunnen pinnen. Hij besprak het succes van de tribunes en de instelling van een jong I-team om actiever te communiceren via social media en verdergaande professionalisering van de figuratie.Corso ontwerpster en hoofdarrangeur Esther Noordermeer droeg symbolisch haar tekenpotlood over aan Lucinda van der Ploeg. Nu kijkt iedereen uit naar 20, 21 en 22 april voor een fantastisch Bloemencorso 2018.

Praalwagen van China.
De tekening voor Art Vogel 2e van rechts. Park Nong Nooch.
De overdracht van het tekenpotlood.