Afbeelding
Foto: Forum Hadrani.

Mooiste file van Nederland


Noordwijk n Dit jaar is het de 23e editie van het jaarlijkse bloemenevenement 'De Mooiste File van Nederland'. Het thema van dit jaar is "Geef bloemen de Ruimte, passend bij het Themajaar van Noordwijk City of Space 2018.

De mooie oldtimers, 40 personenauto's en drie praalwagens versierd met bloemen zorgen voor een geweldige sfeer op de Koninklijke Wilhelminaboulevard. Het evenement wordt ook dit jaar georganiseerd door stichting Bloem & Zee. Naar verwachting wordt het evenement door meer dan 30.000 bezoekers bezocht. De Mooiste File van Nederland vindt dit jaar plaats in het weekend van 20,21 en 22 april en is gratis te bezoeken.

Vrijdagavond 20 april is op de Oranje Promenade dankzij de bereidwillige medewerking van De Hotels Van Oranje een preview te zien zijn van 40 personenauto's en drie praalwagens. Op deze praalwagens wordt ruimte in alle facetten uitgebeeld. De thema's zijn ruimtelijke bloemen, natuurlijke- en ruimte bloemen. De arrangeur Jessica Keet verzorgt opnieuw de prachtige kleur- en geurrijke arrangementen op alle voertuigen.
Zaterdagochtend 21 april om 09.30 uur is de officiële start van het Bloemencorso van de Bollenstreek met als thema: Cultuur. De praalwagen van Noordwijk heeft als topic: Noordwijk City of Space. Na het vertrek van het Bloemencorso wordt de Mooiste File van Nederland opgesteld, die hier voor bezichtiging blijfr staan tot en met zondag 22 april 18:00 uur. Met medewerking van autobedrijf G. Dol worden zaterdagmiddag op de Oranje Promenade 15 Amerikaanse auto's getoond. Om 19:30 uur start de streetparade met Marchingband ATM Amsterdam, muziekvereniging Forum Hadriani en drumfanfare Duindorp. De afsluiting van de dag is om 20:00 uur met de taptoe op het Gat van Palace. Zondag is een programma voor het hele gezin. Vanaf 10:30 uur zijn bijzondere Citroën cabriolet DS te bewonderen en aansluitend volgt de H.A.V. en A-ford club met 50 prachtige oldtimers. Vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur is het kinderentertainment.