Afbeelding
Foto:

Keukenhofthema 2018: Romantiek in bloemen

Lisse n Met Valentijnsdag, 14 februari, in het vizier, de dag van vriendschap, liefde en rozen, maakt Keukenhof zich op voor de opening in maart en de rozenshow van 12 t/m 17 april.

De show wordt ter gelegenheid van het thema Romantiek nog groter en mooier dan andere jaren. De rozenshow in het Oranje Nassau Paviljoen van Keukenhof is de grootste rozenshow van Nederland! Hiermee is het hét platform voor het rozenvak.
In die week vinden er twee keuringen voor de show plaats, waaronder een handelskeuring waarbij de rozen beoordeeld worden door mensen uit de bloemenhandel. Telers zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De show is zeer interessant voor handelaren. De consumentenkeuring geeft een extra dimensie aan het bezoek voor de bezoeker.

Shows

Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in Bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het mooiste lentepark ter wereld, met een zee van bloemen, brengt een romantische lentesfeer.

Het historische park is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In de sfeervolle tuin rondom de vijver, met mooie doorkijkjes en eeuwenoude beukenbomen, bloeien sinds 1950 een miljoen tulpen. Vele generaties beleefden hier hun geluksmoment. Ook de bloemenshows staan in het thema van de Romantiek. Keukenhof heeft in 2018 de prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen ook geplant in het thema Romantiek. Het Keukenhofseizoen wordt afgesloten met Romantiek in Keukenhof, een festival met klassieke muziek.

Succesvolle editie TreeVention


Venlo n Euregionale kwekers organiseerden samen op 21 en 22 januari met Garden Plant Cash & Carry TreeVention. Deze vakbeurs bestond uit twee gedeelten, kwekers presenteerden zich in een stand en er was een lagenbeurs.


Er waren zo'n 25 kwekers met een stand aanwezig en presenteerden hier een erg divers assortiment. De Euregio is dan ook het grootste aaneengesloten productiegebied voor boomkwekerijproducten van Europa.
Op de lagenbeurs presenteerde Garden Plant Cash & Carry 1300 verschillende partijen tuinplanten. Naast veel regionale producten waren er ook thema-pleinen met producten uit Italië en Spanje.

TreeVention 2018 is erg geslaagd, niet eerder ontving Garden Plant zoveel orders op een beurs. Op dag twee van de beurs werd een thema-bijeekomst georganiseerd. Gastspreker Wim Lips, van de FeelGoodGarden, wist het publiek te boeien met zijn bijzondere kijk naar planten. Wim liet zien hoe wetenschappelijk de waardevolle invloed van planten op mensen kan worden aangetoond. Wim inspireerde kwekers om het belang van groen, bomen en planten, gezamenlijk nog meer uit te dragen aan de consument. Wim zijn presentatie zat vol mooie voorbeelden en interessante feiten.
Dit leverde veel stof tot napraten op, dat werd dan ook gedaan onder het genot van een netwerkborrel waarmee een succesvolle editie van TreeVention werd afgesloten. TreeVention 2019 wordt georganiseerd op 20 en 21 januari 2019.

Afbeelding