Afbeelding
Foto:

IPM Essen zet de toon

Meer dan 1500 exposanten, waaronder een groot aantal Nederlandse ondernemers, vestigden de aandacht op verkoopconcepten, consumenten en trends. Ruim 60.00 bezoekers genoten van de bloemenpracht.


Een dagje IPM Essen is bovendien een ontdekkingsreis gezien het grote aantal innovaties en trends dat gepresenteerd werd.


DOOR WILMA VAN VELZEN


Duidelijk was te merken dat de drang om te innoveren onverminderd door gaat met veel aandacht voor duurzaamheid. Digitalisering wordt steeds belangrijker in de techniek en mechanisatie, terwijl bij de toegevoegde waarde de nieuwste trendkleuren veel roze, petrol en zilver lieten zien, zowel in de potten en ornamenten voor binnen als buiten. Het enorm brede assortiment boomkwekerijproducten en tuinproducten vormde het groene hart van de beursvloer. Van vaste plant tot kerstboom werd hier gepresenteerd, met de nadruk op de meest trendy soorten.

Winkelpresentaties

Een explosie van kleur bood Hal 1A, het domein van de FDF (Fachverband Deutscher Floristen). De benaming van dit beursvloergedeelte luidde Green City en vooral voor bloemisten was dit het walhalla om inspiratie op te doen.
De meest actuele consumententrends waren hier te vinden op het gebied van bloemsierkunst. Realistische winkelpresentaties lieten zien hoe je consumenten kon verleiden en door BLOOM's werden aan de lopende band 30 minuten workshops georganiseerd waaraan kon worden deelgenomen. Hier was veel belangstelling voor.

Fundamentals

Bijzonder was hier ook de samenwerking tussen FDF met Floral Fundamentals uit Aalsmeer, dat de beste 'floral designers' naar de Messe in Essen had gehaald waaronder wereldkampioenen Alex Choi uit Korea en Stein Are Hansen uit Noorwegen. Tribunes vol bezoekers genoten elke keer met volle teugen.

Showtime

Op een groot ronddraaiend hoofdpodium dat omringd was door vier continu tot op de laatste stoel bezette tribunes werden door deze floral designers uit de topklasse meerdere imponerende demonstraties neergezet . Dat was 'showtime' van de bovenste plank.

Topassortiment

In de omringende hallen waren vooral veel veredelaars en kwekers present met imponerende stands die de aandacht vestigden op het actuele assortiment bloemen en planten en noviteiten. Hieronder ook veel Nederlandse exposanten.
Bij Dümmen Orange bijvoorbeeld en veredelaars zoals Syngenta, Florensis, Beekenkamp en Schoneveld was een prachtig aanbod van noviteiten te zien wat volop drukte trok in de stands. Contacten werden aangehaald en nieuwe volgden. Veel belangstelling was er eveneens voor de Nederlandse kwekers die toch altijd weer met een topassortiment aanwezig waren.
De IPM Essen was weer goed voor zo'n 60.000 bezoekers.

www.ipm-essen.de

De kleurrijke stand van Takii.
Syngenta presenteerde zich groots.
Oranje is duidelijk zichtbaar.
Het is en blijft genieten van bloemen.